Ilyen pezsgővel vannak tele a boltok Európában: durva, honnan érkezik
A legnagyobb európai pezsgőkészítő nemzet egyedül annyit pezsgőt és habzóbort állít elő, mint a második és a harmadik együttvéve.
A legnagyobb európai pezsgőkészítő nemzet egyedül annyit pezsgőt és habzóbort állít elő, mint a második és a harmadik együttvéve.
Nehéz lenne elképzelni a szilvesztert pezsgő nélkül, most kiderült, hol, mennyiért juthatunk hozzá itthon.
A klímaváltozás a pezsgő ízét és a tradicionális szőlőtermesztő vidékeket is megváltoztathatja.
Évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül hazánkban, ennek a mennyiségnek a jelentős része a magyar piacon kel el, körülbelül harmada kerül az exportpiacokra.
200 ezer hektoliter pezsgő készül évente, aminek jellemzően a 75-80 százaléka a magyar piacon kel el.
Egymás után ötödször aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry és még a legszűkebb elit közé is beválasztották.
5 év alatt háromszorosára nőtt és tavaly már meghaladta a 120 pincészetet a pezsgőt előállító pincészetek száma, köszönhetően a különleges, minőségi p...
A Balatonboglári Borvidéken egyre többen fognak bele a jó minőségű pezsgők gyártásába.
Magyarországon évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgőt állítanak elő, hazánk ezzel a világ 10-11. legnagyobb pezsgőgyártója – derül ki a Nemzeti Ag...
Az elmúlt években a világ 10-11. legnagyobb pezsgőgyártójává lépett elő Magyarország.
A Törley-vezér szerint nem kizárt, hogy polci készlethiány lehet a pezsgőknél az év végén.
Az űrben is élvezhető pezsgőt fejlesztettek ki Franciaországban, ilyen luxus sem volt még.
Több magyar tétel is arany- vagy ezüstérmet nyert az idei Pezsgő Világbajnokságon.
A száraz, aszályos nyár rányomta a bélyegét a 2021-es bortermésre.
Magyarországon a legtöbben egyelőre szilveszterkor isznak pezsgőt.
Mire számíthatnak 2022-ben a pezsgőborok kedvelői?
A szakértők szerint nitrogénterhelés okozhatta a Velencei-tónál tapasztalt halpusztulást.
Bár a 75 éves hőmérsékleti rekord nem dőlt meg, azért nyári nappal zárult a húsvéti időszak.
A következő napokban a meleg idő és a záporok is kedvezhetnek a vegetáció gyors fejlődésének.
Egyre több japán étterem és élelmiszerbolt fordul az amerikai és külföldi termesztésű rizsek felé.
Az utóbbi években a nyár folyamán sokszor olyan erős a napsugárzás, hogy a korábban teljes benapozottságot igénylő növényfajok levelei is megperzselődhetnek.