Rákattantak erre a húsra a magyarok: kapkodnak érte a boltokban
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Kettévált a piac: világszerte csökkent a sertésár, de Európában és idehaza is jelentősen növekedett.
Óriási áremelés várható a sertéságazatban az élelmiszerárstop októberi megszüntetése után.
Elkerülhetetlen az áremelkedés?
Két tartományban is betiltották az erdők látogatását az olaszok.
Egyre kevésbé éri meg a sertéstartás Bácskában.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
Nem csak Magyarország van rossz helyzetben.
Idén valószínűleg nem lesz már drágább a sertéshús, de olcsóbb se nagyon.
Bár többet vásároltak az emberek, nem nőtt számottevően a húsfogyasztás.
Csillapíthatatlan a német étvágy
Súlyos gondokat okozhat globális és hazai szinten is a klímaváltozás, erre fel kell készülni a jövőben.
Az agrárszakképzés fejlesztése kulcsszerepet játszik Magyarország mezőgazdasági versenyképességének fenntartásában.
A Jala avokádók átlagosan 1,2 kg-osak, és a szeletelés után tízszer tovább eltarthatók, mint a hagyományos fajták.
A vad gyümölcsök a kiskertekben is jól érzik magukat, ráadásul többnyire növényvédelmet sem igényelnek.
A farm fésűkagylók, moszat, tengeri uborka és tengeri sün termesztésére és feldolgozására specializálódott.