Meglepő dolog derült ki a virsliről: erre sokan nem számítottak
Ha a termék nevében nem szerepel a virsli szó, akkor az nem felel meg az élelmiszerkönyvi előírásoknak.
Ha a termék nevében nem szerepel a virsli szó, akkor az nem felel meg az élelmiszerkönyvi előírásoknak.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
A fejlesztési programok biztosítják a magyar sertéságazat jövőjét a hazai és a nemzetközi piacokon.
Az USDA jelentése szerint mérsékelt árcsökkenés figyelhető meg a globális sertéspiacon.
Egyes sertéshúsok kilónkénti ára már 2000 forint felett jár Magyarországon a boltokban.
Súlyos csapást mérhet az európai unió sertéságazatára és húsimportjára a kínai dömpingellenes vizsgálat.
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Bizony a következő hetekben és hónapokban emelkedésre kell számítani a sertéshús esetében.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
A hazainál olcsóbb német sertéshús-termékek jelentek meg a nagy német diszkontlánc polcain.
Az Európában jelenleg játszódó folyamatok arra utalnak, hogy a jövőben nem lesz olcsóbb a sertéshús.
Csúnya világ jöhet a magyar henteseknél, egyre kevesebben veszik ezt a húst itthon.
Elkerülhetetlen és szükséges is az árak további emelkedése.
Ez nem jó hír Magyarországnak sem.
A költségek drasztikus emelkedése még nagyobb drágulást hoz magával.
Tovább romlik a sertéstartók helyzete.
Országos razziát rendelt el az Agrárminisztérium.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.