Tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: így alakult az első szakasz
A korábbi évekhez hasonlóan idén március 21-én útjára indult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az első időszak...
A korábbi évekhez hasonlóan idén március 21-én útjára indult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az első időszak...
Újabb korlátozó intézkedéseket fogadott el a Tanács. Az intézkedéscsomag elemei közül az agrárgazdaság szereplőit több is érintheti.
A pálinka világszínvonalú minőséget képvisel úgy külsőségeiben, mint belső értékeiben, így az évtizedek alatt méltó vetélytársa lett a legnemesebb sze...
„A pálinka nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike, mely világszínvonalú minőséget képvisel úgy külsőségeiben, mint belső érték...
Az Európai Bizottság (EB) szeptember második felében kihirdetett rendeletével a „Madarasi birspálinka” védett elnevezés lett az EU-ban, ezzel tizenke...
A májusban bejegyzett „Nagykunsági szilvapálinka” és a „Nagykun rizs” után a „Nagykunsági birspálinka” is védett elnevezés lett az Európai Unióban – t...
Az Európai Bizottság május 3-i döntésével a „Nagykunsági szilvapálinka” elnevezés védett lett az Európai Unióban – közölte az Agrárminisztérium (AM).
Huszonhárom barackpálinkát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta termékteszten. A termékek laborató...
A pálinkával kapcsolatos kérdéseket járták körbe a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) frissen végzett pálinkamesterei, akik nap. mint nap a...
A koronavírus-járvány miatt ez az év mindenki számára rendhagyó, kihívásokkal teli, ami a pálinkafőzdéket sem kímélte, de ebben a nehéz helyzetben sem...
A Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte az idén az Ország Legjobb Pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen,...
A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, ami elsősorban a vendéglátó szakmá...
A Szent István Egyetem (SZIE) budapesti Élelmiszertudományi Karán, szeptemberben új évfolyammal induló Pálinkamester-képzése kínál ehetőséget a pálink...
Annak ellenére, hogy az alkoholos italok kereskedelmi eladása kimagasló volt a koronavírus-járvány ideje alatt, az éttermek és bárok bezárása kétszámj...
Likőrkészítési bemutatót tartanak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága „Tanuljunk együtt!” ingyenes szakmai programsoroz...
Bemutatták az idei évi Pálinkakiválóságok Könyvét, amely dokumentálja, hogy a főzőmesterek, a pálinkaházak, a vállalkozók, a szakmai érdekképviselet é...
Az idén első alkalommal adták át "Agrárminisztérium Pálinkája 2019" címet, amelyet a Márton és Lányai Pálinkafőzde alapítója, Márton János pálinkafőző...
Elkészült a keserű likőrök szupermenta rangsora, ugyanis keserű likőröket vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hiva...
Ráadásul tudományos alapokon. A pálinka készítésekor gyakori hiba, hogy a lepárlás kezdetén túl kevés előpárlatot választunk el, ezért a középpárlatba...
Gyümölcspárlat bárhol, pálinka azonban csak Magyarországon, magyar gyümölcsből készülhet – mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeleté...
Magyarország kiaknázatlan lehetőségeket kínál Európa biomassza-alapú ágazatai és a zöld növekedés számára
Vasárnap reggel országszerte mínuszokra ébredtünk, északon -7,-8 fokot mutattak a hőmérők.
Megjelent az „Állatjóléti támogatás a tejtermelő szavasmarha ágazatban” című (KAP-RD30-1-24) felhívás
Északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, délutánra szinte mindenütt beborul az ég, előtte főként a déli és keleti tájakon néhány órára kisüthet a nap
Idén karácsonykor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, ha diós vagy mákos bejglit sütne valaki otthon.