Tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: így alakult az első szakasz
A korábbi évekhez hasonlóan idén március 21-én útjára indult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az első időszak...
A korábbi évekhez hasonlóan idén március 21-én útjára indult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az első időszak...
Újabb korlátozó intézkedéseket fogadott el a Tanács. Az intézkedéscsomag elemei közül az agrárgazdaság szereplőit több is érintheti.
A pálinka világszínvonalú minőséget képvisel úgy külsőségeiben, mint belső értékeiben, így az évtizedek alatt méltó vetélytársa lett a legnemesebb sze...
„A pálinka nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike, mely világszínvonalú minőséget képvisel úgy külsőségeiben, mint belső érték...
Az Európai Bizottság (EB) szeptember második felében kihirdetett rendeletével a „Madarasi birspálinka” védett elnevezés lett az EU-ban, ezzel tizenke...
A májusban bejegyzett „Nagykunsági szilvapálinka” és a „Nagykun rizs” után a „Nagykunsági birspálinka” is védett elnevezés lett az Európai Unióban – t...
Az Európai Bizottság május 3-i döntésével a „Nagykunsági szilvapálinka” elnevezés védett lett az Európai Unióban – közölte az Agrárminisztérium (AM).
Huszonhárom barackpálinkát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta termékteszten. A termékek laborató...
A pálinkával kapcsolatos kérdéseket járták körbe a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) frissen végzett pálinkamesterei, akik nap. mint nap a...
A koronavírus-járvány miatt ez az év mindenki számára rendhagyó, kihívásokkal teli, ami a pálinkafőzdéket sem kímélte, de ebben a nehéz helyzetben sem...
A Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte az idén az Ország Legjobb Pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen,...
A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, ami elsősorban a vendéglátó szakmá...
A Szent István Egyetem (SZIE) budapesti Élelmiszertudományi Karán, szeptemberben új évfolyammal induló Pálinkamester-képzése kínál ehetőséget a pálink...
Annak ellenére, hogy az alkoholos italok kereskedelmi eladása kimagasló volt a koronavírus-járvány ideje alatt, az éttermek és bárok bezárása kétszámj...
Likőrkészítési bemutatót tartanak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága „Tanuljunk együtt!” ingyenes szakmai programsoroz...
Bemutatták az idei évi Pálinkakiválóságok Könyvét, amely dokumentálja, hogy a főzőmesterek, a pálinkaházak, a vállalkozók, a szakmai érdekképviselet é...
Az idén első alkalommal adták át "Agrárminisztérium Pálinkája 2019" címet, amelyet a Márton és Lányai Pálinkafőzde alapítója, Márton János pálinkafőző...
Elkészült a keserű likőrök szupermenta rangsora, ugyanis keserű likőröket vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hiva...
Ráadásul tudományos alapokon. A pálinka készítésekor gyakori hiba, hogy a lepárlás kezdetén túl kevés előpárlatot választunk el, ezért a középpárlatba...
Gyümölcspárlat bárhol, pálinka azonban csak Magyarországon, magyar gyümölcsből készülhet – mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeleté...
Vasárnap a minimum-hőmérséklet általában mínusz 6 és 0 fok között alakul majd Magyarországon.
Szajkókkal dolgoznak a Pilisi Parkerdő munkatársai Budapest és környékének városi erdeiben.
Kiemelt prioritásként kezelik a hatóanyagok engedélyezési folyamatának egyszerűsítését itthon.
Az Európai Bizottság megerősítette, hogy véglegesíti azon amerikai termékek listáját, amelyekre importvámokat fog kivetni.
Éjszaka nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melyből valahol havazásra, néhol pedig havas esőre is lehet számítani.