Változás a magyar feldolgozóiparban: érdekes számok láttak napvilágot
Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 0,2 százalékkal mérséklődött az előző év azonos hónapjához képest.
Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 0,2 százalékkal mérséklődött az előző év azonos hónapjához képest.
Akár 30-40 százalékos árcsökkenés is bekövetkezhet a termelés növekedésének köszönhetően.
Egy friss jelentés szerint hatalmas méretűre növekedhet a kender-alapú élelmiszerek piaca az évtized végére.
Bővülő termelés és növekvő hatékonyság jellemzi a zöldségtermesztést Magyarországon.
Az Európai Unióban a halászat 2022-ben is megelőzte az akvakultúrában megvalósuló haltermelést.
Hiába fejlődik az európai uniós tagállamok haltermelése, egyelőre a nyomába se érhet Norvégiának.
2023-ban mintegy 6,5 százalékkal bővült a mezőgazdasági kibocsátási értéke Magyarországon.
Magyarország élelmiszeripara komoly lemaradásban van a versenytársakéhoz képest.
2022-ben több mint 65 millió euró értékben importáltak tejet Romániába a magyar cégek.
Megjelent a következő szezonra vonatkozó előrejelzés az északi félteke alma- és körtetermésére.
A következő időszakban kiemelt fontosságú lesz a magyar gazdák digitális képzettségének fejlesztése.
Kapacitásbővítést hajtott végre a növényvédőszer-gyártással foglalkozó Chemark Zrt.
Várhatóan erősödni fog a nem sűrítmény felhasználásával készült almalé exportja.
Előretör az akvakultúra?
Szépen teljesített Magyarország az elmúlt évtizedben.
Óriási hullámvölgyek tapasztalhatók a sertéságazatban.
Már az Országgyűlés előtt a törvényjavaslat.
Áfacsökkentés és a nagyobb szervezettség is kellene.
A miniszter az éjszaka folyamán a közösségi oldalán jelentette be a visszavonulását.
Szigorúbb tesztelésre kötelezné a pulykatermelőket az amerikai mezőgazdasági minisztérium.
7 százalékkal csökkent tavalyelőtt az EU-ban az üvegházhatású gázok kibocsátása az Eurostat tájékoztatása szerint.
Borult, párás, helyenként ködös idő várható, ónos szitálás, szitálás előfordulhat
Ma már vásárolhatunk olyan biológiai szereket is, melyek élő mikrobiológiai szervezeteket tartalmaznak.