Most már biztos: sürgős megoldás kellene a magyar földek súlyos vízhiányára
El kellene felejteni azt a régi és hibás berögződést, hogy Magyarország vízben gazdag ország.
El kellene felejteni azt a régi és hibás berögződést, hogy Magyarország vízben gazdag ország.
Néhány ügyes praktikával rengeteget spórolhat az ember a vízfogyasztásán, és egyben a vízszámláján is.
Egy bizonyos szempontból valóban víznagyhatalom Magyarország, de a teljes kép ennél kicsit kevésbé hízelgő.
Többféle megoldás is létezhet az egyre nagyobb gondot jelentő vízhiány kezelésére?
Csaknem egyharmadával több vizet használtak el a magyar termelők a földek öntözésére 2022-ben, mint egy évvel korábban.
Annyi talajvizet pumpált ki az emberiség a Földből, hogy még tengelye is elmozdult tőle.
Évi több ezer milliárd forintot spórolhat Magyarország a szennyvíz újrahasznosításával.
Október 31-ig tart az öntözési idény, de nem árt tisztában lenni a jogszabályokkal és a részletekkel.
Ha védekezni akarunk az aszály ellen, árvízvédelem helyett árvízhasznosításra van szükség.
Most jönnek csak az igazán száraz évek!
Meg kell becsülni az agráriumban dolgozókat.
Létfontosságú érték rejtőzik a földfelszín alatt.
A köztársasági elnök egy online konferencián beszélt erről.
Több mint 1,5 milliárd ember él vízhiányos agrártérségben a FAO szerint.
A WWF szerint fenntarthatóbb vízhasználatra lenne szüksége a mezőgazdaságnak.
Ezeket kell tudni a mezőgazdasági vízhasznosítási idénnyel kapcsolatban.
Az ismert előnyök ellenére is kevés geotermikus energiát használ az ágazat.
A mezőgazdaság jövője számára fontos jogszabályt alkotott az Európai Bizottság.
A teremtett világ fenntartásáért az ember felelősséggel tartozik, és van abban valami szimbolikus jellegű is, hogy az agrártárca 2020-as első sajtótáj...
Nagyon kevés helyen tudnak öntözni.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.