MENÜ

Megállapodást kötöttek a Magosz-os ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók

Agro Napló 2020.10.20.

Új távlatokat nyit a magyar agráriumban az ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók együttműködési megállapodása – közölte Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) az Agro Naplóval.  

 

A közlés szerint a Magosz Hajdú-Bihar megyei ifjú gazdaköre és a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karának Hallgatói Önkormányzata (HÖK) közötti megállapodás célja, hogy az egyetemekről kikerülő fiatal agrármérnökök már az egyetemi éveik alatt élő kapcsolatot alakítsanak ki a szakmai szervezettekkel. A tervezett együttműködés jelentőségét mutatja, hogy ez a gyakorlati tapasztalatcsere nagyban javíthatja a gazdák versenyképességét a hazai és az európai piacon egyaránt.

A Szigeti Szabolcs megyei ifjú gazda vezető és Hegedűs Tibor HÖK elnök által aláírt megállapodás értelmében a két szervezet kölcsönösen segíti egymást a fiatal gazdálkodók tájékoztatásában, és a pályázati-fejlesztési lehetőségek kiaknázásában. A fiatalok az együttműködés során kiemelten fontosnak tartják az ifjú magyar gazdálkodók érdekérvényesítésének és versenyképességének erősítését is.

 

magos_de_2-k

 

A megállapodás jelentőségét kiemeli és súlyt ad annak, hogy az ünnepélyes aláíráson részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke és Szilvássy Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem rektora is, míg a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatát Papp Zsolt országos elnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karát pedig Stündl László dékán képviselte.

A Magosz-os ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók októberi megállapodását várhatóan rövid időn belül további együttműködések követik – tartalmazza az ismertető.