Megállapodást kötöttek a Magosz-os ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók

Agro Napló
Új távlatokat nyit a magyar agráriumban az ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók együttműködési megállapodása – közölte Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) az Agro Naplóval.  

A közlés szerint a Magosz Hajdú-Bihar megyei ifjú gazdaköre és a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karának Hallgatói Önkormányzata (HÖK) közötti megállapodás célja, hogy az egyetemekről kikerülő fiatal agrármérnökök már az egyetemi éveik alatt élő kapcsolatot alakítsanak ki a szakmai szervezettekkel. A tervezett együttműködés jelentőségét mutatja, hogy ez a gyakorlati tapasztalatcsere nagyban javíthatja a gazdák versenyképességét a hazai és az európai piacon egyaránt.

A Szigeti Szabolcs megyei ifjú gazda vezető és Hegedűs Tibor HÖK elnök által aláírt megállapodás értelmében a két szervezet kölcsönösen segíti egymást a fiatal gazdálkodók tájékoztatásában, és a pályázati-fejlesztési lehetőségek kiaknázásában. A fiatalok az együttműködés során kiemelten fontosnak tartják az ifjú magyar gazdálkodók érdekérvényesítésének és versenyképességének erősítését is.

A megállapodás jelentőségét kiemeli és súlyt ad annak, hogy az ünnepélyes aláíráson részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke és Szilvássy Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem rektora is, míg a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatát Papp Zsolt országos elnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karát pedig Stündl László dékán képviselte.

A Magosz-os ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók októberi megállapodását várhatóan rövid időn belül további együttműködések követik – tartalmazza az ismertető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fontos összefogás a magyar agráriumban

Fontos összefogás a magyar agráriumban

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mező...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!