MENÜ

Gyors hitelfolyósítás az agrártámogatások előfinanszírozására a Takarékbanknál

Agro Napló 2020.03.30.

A rendszeres mezőgazdasági támogatások előfinanszírozási hiteleit a Takarékbank, a pénzintézet ígérete szint átlagosan egy héten belül utalja – közölte a hitelintézet március végén.

 

A gyors folyósítás az idén különösen fontos, mert a járványveszély miatt valószínűleg többen fognak hitelt kérni, mint korábban – idézi a bank tájékoztatását az MTI. Hozzátéve: a gazdák korábbi adatok szerint a csaknem 470 milliárd forintnyi uniós és költségvetési támogatás 4-5 százalékát – mintegy 19-24 milliárd forintot – finanszíroztatták előre hozott módon.

A több ezer igénylő túlnyomó része egyéni vállalkozók és őstermelő. Támogatási hiteleik 70 százalékát a Takarékbank folyósítja. A kérelmezők többsége 10 millió forint alatti, 40 százalékuk 5 millió forint alatti összeget igényel – közölte a pénzintézet.

A Takarékbank agrárüzletágának ügyvezető igazgatója úgy látja: már most több agrárvállalkozás is küzd pénzügyi gondokkal a járvány miatt.

Hollósi Dávid szerint minden segítséget meg kell adni ahhoz, hogy a nehézségeik ne állandósuljanak, és biztosíthassák az ország élelmiszer-ellátását – tartalmazza a Takarékbank tájékoztatása.