MENÜ

Tápanyagszakértő - Őszi növénykondicionálás

Repce kelés után

2016.09.16.

Az időben elvégzett vetések után lassan sorolni kezdenek a repce táblák. Ilyenkor fokozott figyelmet kell fordítani a repceállomány egységes, zavartalan fejlődésére, mert ez az időszak alapozza meg a következő évi terméseredményeket.

A növényvédelmi problémák mellett arra is figyelnünk kell, hogy mindenképpen fokozzuk a gyökértömeg növelését és a tartaléktápanyagok fokozott felhalmozását a betelelés előtt. A FERTIACTYL STARTER 4-6 leveles állapotban 3 l/ha dózisban kijuttatva, akár a regulátorral együtt - annak a hatását kiegészítve - zavartalan tápanyagfelvételt és fejlődést tesz lehetővé. Használatával növelhetjük az állomány homogenitását és az oldalrügyek, oldalgyökerek képzését a sejtosztódás és a sejtdifferenciálódás befolyásolásával. Hatására erős, egységes repceállománnyal mehetünk a télbe.

INFÓ >>


Silaprilis pro - tartósítva jobb

Az idei év kedvező időjárásának köszönhetően még számítani lehet a lucerna újabb betakarítására. Az 5. illetve sok esetben 6. kaszálásból célszerű szenázst készíteni. Jó minőségű, kedvező tejsav:ecetsav arányú, penészmentes takarmányt csak olyan kombinált tartósító készítménnyel lehet készíteni, amelynek hatására az erjedés gyorsan, veszteségmentesen zajlik le.

A Silaprilis pro kombinált tartósító készítmény egyedülálló összetételben tartalmaz homofermentatív és fakultatív-heterofermentatív tejsavbaktériumokat, amelyek hatására az erjedés intenzívebb, több lesz a metabolizálható energia és a védett fehérje, emelkedni fog a tejtermelés. A kisebb karotin veszteségnek köszönhetően javulás várható a szaporodásbiológiai folyamatokban is. A termék propionsav baktérium törzset is tartalmaz, ami megnöveli a takarmány aerob stabilitását, gátolja a penész és élesztőgombák elszaporodását, védelmet nyújt a káros utóerjedési folyamatok ellen.

A tömegtakarmányok szakszerű tartósítása befolyásolja az állatok termelését, egészségi állapotát, tehát meghatározó a termelés gazdaságosságának szempontjából.

Tartósítással kapcsolatban keresse Szaktanácsadó kollégáinkat.


Szakmai út Saint Malo-ban

A Timac AGRO Hungária meghívására magyar termelők látogattak a Saint Malo-i innovációs központba, ahol első kézből kaphattak betekintést a cég legújabb tápanyag-gazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseibe.


50% KEDVEZMÉNY

Őszi akciónk keretében az 1000 l-es FERTIACTYL STARTER termékünkből 50 % kedvezményt biztosítunk minden kedves vásárlónknak, aki a SULFAMMO termékcsaládból egyidejűleg 48 t -át vásárol. Az akció a készlet erejéig tart!

INFÓ >>


A YIELD SERVICE már az űrből is látszik

Forrás: MEPAR

INFÓ >>


Őszi búza: 8,2 t/ha (+1100 kg) SULFAMMO

INFÓ >>


Bővebb információkért keresse Timac AGRO szaktanácsadóját!


Vásároljon a Timac AGRO-tól és nyerje meg az 5 új NISSAN NAVARA egyikét

HOGYAN NYERHETEK >>


Kövessen minket megújult honlapunkon

www.timacagro.hu