MENÜ

Új üvegház Szegváron az Árpád-Agrár Zrt-nél

Agro Napló 2020.08.25.

Hamarosan új, 2,5 hektáros, a legkorszerűbb technológiával felszerelt üvegház kezdi meg működését az Árpád-Agrár Zrt-nél, Szegváron – közölte a társaság lapunkkal.

 

A tájékoztatás szerint az új szegvári üvegházban rövidesen elültetnek 90 ezer paprika palántát, amelyről egész évben, négyzetméterenként mintegy 30 kilogramm termést terveznek szedni.

Magyarország és ezen belül is Csongrád térsége Európa közepén található, ahol a szegvári növénytermesztés virágkorát éli – emlékeztetnek a szentesi cégnél. Hozzátéve: itt a korszerűsítések végére érnek, amely a 10 éves stratégia befejező állomásához érkezett, de a fejlesztés az Árpád cégcsoportnál nem áll meg. A mostani beruházás folytatásaként ugyanis egy következő 1 hektáros alapterületű üvegház is épül a régi, éppen bontás alatt lévő helyére. 

A beruházás célja, hogy az áttelelő paprika felületének növelésével az Árpád-Agrár Zrt. tizenkét hónapon keresztül folyamatosan tudjon magyar tölteni való (tv) paprikát szállítani az áruházláncokba. Emellett az új beruházás termelésbe állításával csökkenthető az import mennyisége is. De az energia megtakarítás is tetemes lehet, mivel azt 30 százalék körülire, de inkább 30 százalék felettire becsülik – tartalmazza az ismertető.