Az új Arany Ászoknál az eljárás során azonban a pasztőrözés lépését az úgynevezett mikroszűréses technológia váltja fel. Az utolsó szűrési fázisban a jéghideg sört egy különleges nagyon kis pórusméretű kerámia szűrőn szivattyúzzák keresztül, ezzel eltávolítva az összes olyan mikróbát, amitől a sör a későbbiekben gyorsan megromolhatna. - tudta meg az agrárszektor.hu a Dreher Sörgyáraktól.
Ennek köszönhetően nincs szükség a sör hőkezelésére, így az ital megtartja mindazokat az íz- és illatanyagokat, amik a főzés, az erjedés és a kondicionálás során keletkeztek, miközben hűtés nélkül fél évig eltartható marad - szemben a klasszikus friss sörökkel, amelyek legfeljebb néhány hétig őrzik meg minőségüket.
A sört palackos és dobozos verzióban is árusítják, valamint 50 vendéglátóhelyen csapolva is kapható, február végétől.