Lerántotta a leplet Borbás Marcsi: így néz ki a karácsonyi menü a sztárműsorvezetőnél

Lerántotta a leplet Borbás Marcsi: így néz ki a karácsonyi menü a sztárműsorvezetőnél

MTI
Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra, így megidézhetjük a már nem velünk élő családtagok emlékét is - hangsúlyozta Borbás Marcsi műsorvezető a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának szerdai adásában.

Karácsonykor olyan ételeket készítünk, amelyek többet jelentenek az evésnél - mondta Borbás Marcsi, kiemelve: a hagyományos ízekkel megidézzük az előző éveket és a már nem velünk élő családtagok emlékét. 

Számomra nagyon fontos, hogy az legyen a karácsonyi menü, ami mindig is volt. Szenteste halászlé, másnap töltött káposzta, mákos guba, de a bejgli is elengedhetetlen kelléke az ünnepi asztalnak

- hangsúlyozta.

A vírusjárvány miatt idén sokan kényszerülnek arra, hogy napokkal ezelőtt megvásárolják a halat. Mint mondta, az igazán jó halászlé ugyan friss húsból készül, de lefagyasztott halból is készíthető jó minőségű leves, ha jó alapanyagokat használunk hozzá. 

Ebben az évben én mindenkit arra is bíztatok, hogy a vendéglátásban dolgozók fennmaradására is gondoljunk és rendeljünk ételt a kedvenc éttermünkből, legalább egyvalamit, hogy a korlátozások feloldása után legyen hova visszamennünk

 - hangsúlyozta a műsorvezető.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Marjai János

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?