Az országos termőterület 2795 hektár, ami 2%-os növekedés a 2021-ben mérthez képest, viszont jelentős az eltérés az üvegházi (+5%) és a szabadföldi (-9%) területek alakulása között. A nagyobb terület ellenére az össztermés csökken, mégpedig elsősorban azért, mert a szabadföldi termesztésben átlagosan 7%-kal estek vissza a hozamok, míg az üvegházaknál 2%-os csökkenést figyeltek meg. A PACA és Aquitaine régiókban a hozamokat az aszály és a hőhullámok tartották alacsonyabban, viszont a közép-nyugati termőkörzetben közel ideális időjárási körülmények között fejlődhettek a növények, és a termőterület bővülése is ebben a régióban volt a legjelentősebb - írja a FruitVeB.

Lehullt a lepel: váratlan dolog derült ki a paradicsomról
A biológusok jelentős áttörést értek el a zöldség hőtűrő képességének kutatásában.