Másfél milliárd forint támogatást kapott a híres magyar borvidék, erre költötték

Másfél milliárd forint támogatást kapott a híres magyar borvidék, erre költötték

MTI
A Tokaji borvidék világörökségi értékeit bemutató turisztikai és kulturális látogatóközpont épült a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mádon 1,493 milliárd forint európai uniós támogatásból - közölte a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A Széchenyi 2020 programból támogatott projektet végrehajtó konzorciumot a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezette, partnerként vett részt benne a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány - közölték. A központ az egykori mádi tűzoltóépületben egyszerre látja el egy kiállítótér, egy rendezvény- és kóstolóterem, valamint egy kávézó és egy kerékpárkölcsönző funkcióit.

A Mádi Látogatóközpont honlapja szerint az egykori tűzoltósági épületben a borkészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. Az épületbe lépve a kiállítás a világörökségi helyszínné válás tíz feltételével kezdődik, a földszinten pedig multifunkciós termek "mesélnek" egészen különleges módon arról, hogy mi is járul hozzá a finom tokaji borok jellegéhez, zamatához, illatához és persze ízéhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!