Megveszi a Kecskeméti Konzervet a Gránit Alapkezelő

Megveszi a Kecskeméti Konzervet a Gránit Alapkezelő

agrarszektor.hu
Az élelmiszeripar területén bővíti befektetési portfólióját a Gránit Alapkezelő Zrt.: az alapkezelő által menedzselt Főnix Magántőkealaphoz tartozó Agrár-Finance Kft. adásvételi szerződést kötött a 2005-ban alapított Kecskeméti Konzerv Kft. megvásárlására – közölte a Gránit. Hozzáteszik: a tranzakció által emelkedhet a magyar tulajdon aránya a hazai konzerviparon belül. A vevő és az eladó jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyére vár.

- jegyzi meg a közlemény. A jelentős konzervipari céget a német hátterű M Invest HU Gmbh-tól, valamint öt magyar magánszemély tulajdonosától vásárolja meg az Agrár-Finance Kft., utóbbiak esetében a generációváltás iránti igény is motiválta az értékesítést. A jelenlegi menedzsmentnek kisebbségi tulajdonrésze marad a társaságban, a tranzakció által pedig a stratégiai fontosságú élelmiszer és konzervipar területén tovább nő a magyar tulajdon aránya – teszi hozzá a közlemény.

Erősebb pozíció a cél

A Gránit Alapkezelő az általa menedzselt magántőkealapok esetében is előtérbe helyezi az értékteremtő és fenntartható befektetési döntéseket, miközben piaci átlagot meghaladó hozamok elérésére törekszik a befektetői számára.

A Főnix Magántőkealap befektetéseinél kiemelt szerepet kap a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területe, a jelenlegi tranzakció egy újabb fontos mérföldkő e tekintetben. Célunk, hogy a Kecskeméti Konzerv Kft. szakértelmére és szakmai menedzsmentjének tudására építve, a tőkeerős háttérre támaszkodva tovább erősítsük a társaság piaci pozícióját mind a hazai, mind az exportpiacokon” – mondta Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

EZ IS ÉRDEKELHET

A megvásárolandó cég vonatkozásában a befektető fontos célja a meglévő munkahelyek megőrzése, a helyi gazdákkal és termelőkkel való együttműködés erősítése, valamint a hosszú távú versenyképes és értékteremtő működés feltételeinek a biztosítása. A tranzakció zárása a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pozitív elbírálása esetén várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?