Aki szereti a halat, annak van egy jó hírünk

Aki szereti a halat, annak van egy jó hírünk

MTI
Különleges halételekkel, zenei és táncelőadásokkal, családi programokkal is várják az érdeklődőket október 11. és 13. között a Halfesztiválon Siófokon. A Balaton-parti város központjában tizenegyedik alkalommal megrendezendő esemény gasztrokínálatából szakmai zsűri választja ki 2024 legjobb halas street foodját, amelyet bárki megkóstolhat.

A szervezők közölték: a fesztivál rendezvényei között lesz főzőverseny és fish food főzőverseny Halpiknik, illetve Halánkságok néven, tartanak gólyalábas, balett-, valamint versenytánc-előadást, sólymászbemutatót, interaktív halas foglalkozást. A vendégeket olyan neves együttesek is szórakoztatják, mint a Neoton Familia Sztárjai, a Wellhello és a Dunakeszi Szimfonikus zenekarral fellépő Leander Szimfonik - tették hozzá.

A siófoki Halfesztivált 2013-ban a korábbi tojásfesztiválok sikerein felbuzdulva hívták életre. Az egy évtizeden át évente megrendezett, mára megszűnt tojásfesztivál ugyanis bizonyította, Siófokon nemcsak nyári, hanem őszi rendezvények iránt is van igény. A város a témájában autentikusabb halfesztivállal hagyományt kívánt teremteni, célja a Balaton és a hal népszerűsítése.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?