Már be lehet nyújtani az AKG területazonosítási kérelmeket!

Agro Napló
Az agrár-környezetgazdálkodási támogatást nyert gazdáknak, a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 90 napon belül, területazonosítási kérelmet kell benyújtaniuk.

 

A területazonosítási kérelem célja, hogy a programba bevonni kívánt területek pontos méretét és elhelyezkedését megállapítsa és a támogatási időszak éveire vonatkozóan rögzítse.



Mérés alapján, koordináták segítségével kell a támogatásban részesülőknek a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területek pontos elhelyezkedését megadni.



Minderre elektronikus úton nyílik lehetőség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) e-kérelem oldalán. (http://e-kerelem.mvh.gov.hu )



A webes felületen a jogerős támogatási határozatra történő hivatkozással való bejelentkezés követően a támogatási határozat adatai betöltődnek. A támogatási határozatban jóváhagyott célprogramokat kell az adott blokkban kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekre bontani, és ehhez meg kell adni azok területét is. A koordináták megadhatók a mérés során keletkező shape fájl betöltésével, vagy a koordináta párok kézzel történő beírásával. A betöltött shape fájl, illetve a megadott koordinátapárok alapján megjelennek a lemért területek, amelyeket hozzá kell rendelni a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekhez.



Emellett az ökológiai szántóföldi növénytermesztési, ökológiai gyepgazdálkodási és ökológiai gyümölcs- és szőlőtermesztés célprogramok esetében a területazonosítási kérelemmel azonos időben be kell küldeni az ökológiai ellenőrzőszervezetek igazolását is, papíralapon a lakhely/székhely szerint illetékes MVH kirendeltséghez.

 

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/mar_be_lehet_nyujtani_az_akg_teruletazonositasi_kerelmeket

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?