A cégénydányádi farmon a szövetkezet sertésbértartást vállal, a programhoz csatlakozók pedig tetszőleges számú malacot vásárolhatnak és hizlaltathatnak fix költségért. A Legyen malacod! program honlapja szerint a malacokat 45 ezer forintért lehet megvásárolni, a hizlalási költség pedig havi bontásban szintén ekkora összeget tesz ki.
A szövetkezet vállalja az állatok ellátását, felnevelését, a malac fejlődését webkamerán keresztül bárki online követheti, és többek között meghatározhatja azt is, hogy mikor engedjék ki az állatot.
Szabó Zsolt, az egyik ötletgazda a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállításon elmondta: a megbízható, jó minőségű magyar sertéshúsra egyre nagyobb igény mutatkozik a hazai piacon. A fogyasztók biztosak akarnak lenni abban, hogyan tartották az állatot és miként kezelték a húst a feldolgozók.
A szövetkezet a hizlalást vállalja, a disznóvágás a tulajdonosokra hárul. A helyiek azonban ebben is segítenek, a környékbeli vendégházakban fel lehet dolgozni az állatokat, a szakembereket pedig a szövetkezet biztosítja. Ezzel a falu turizmusát is erősítik, további fejlődési lehetőséget adva a térségnek.