Horsch MAESTRO

Agro Napló
A Horsch a Maestro szemenkénti vetőgépet a nagy területteljesítményű igényekre tervezte.

A Horsch a Maestro szemenkénti vetőgépet a nagy területteljesítményű igényekre tervezte. Ez első ránézésre is látszik, hiszen pl. a hat soros Maestro 6 CC műtrágyatartálya már 2800 l, a mikrogranulátum tartályba 200 kg starterműtrágya belefér, és kocsinként 70 l-es a magtartály. A vetőgéppel akár 12 km/h sebességgel is lehet pontosan vetni, így a napi területteljesítménye sokkal nagyobb, mint a hagyományos vetőgépeké.
A Maestro 8 CC vetőgéppel akár 1500 ha/szezont is el lehet érni, és ez tényleg valóság.


A Maestro vetőgép csoroszlyanyomása max. 300 kg/csoroszlya, ezért akár forgatásos technológiában, akár mulcsos technológiában, ahol több a szármaradvány, precízen tudja tartani a mélységet.

A vetőkocsira szerelt műtrágyacsoroszlyák együtt mozognak a vetőcsoroszlyákkal, így a műtrágya és a vetőmag közötti távolság mindig ugyanaz marad. A műtrágyacsoroszlyák elé a vetőbarázda-tisztító is felszerelhető, ami a rögöket, a szármaradványt eltolja a vetőcsoroszlya elől.


A Maestro CC egy robusztus járószerkezettel van ellátva, ami akár ikerkerekezhető is.

A Maestro SW (12, 24 sor) egy
7000 l-es műtrágyatartállyal rendelkezik, a központi vetőmagtartálya 1500, a mikrogranulátum tartálya 350 literes, amiből akár kettő is szerelhető azért, hogy a starter műtrágyát és a rovarölő szert egyszerre tudjuk kijuttatni.


A mikrogranulátum a nyitott vetőbarázdába, közvetlenül a mag mellé kerül. Ennek az adagolója egy csigás adagoló, ami biztonságosan adagol.

A vetőmagot egy gumikerék fogja meg a barázdában, ez azért kell, hogy nagy sebességnél a mag ne guruljon el. Azonban ha nedves talajban kell vetnünk, ahol ez a kerék ragadna, akkor ki lehet venni, ekkor a vetési sebességet csökkentjük, de tovább tudunk dolgozni. A magfogó kerék mögé egy pár takaró tárcsát is lehet tenni, ezt azokra a földekre ajánljuk, ahol tavasszal, ha kicsit nyers a talaj, akkor a vetőbarázda a tömörítőkerekek mögött nyitva marad. Ez a tárcsapár a tömörítőkerekek előtt a nyitott barázdába földet dob, ezután jönnek a tömörítőkerekek, és ha a föld felszíne kiszárad, a vetőmag nem néz ki a szétnyílt vetőbarázdából.


A Horsch Maestro szemenkénti vetőgép azon termelőknek megoldás, akik nemcsak nagy sebességgel szeretnének vetni, hanem nagy területteljesítményt is elérni.

-zs-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A kukoricaaratás még messze van

A kukoricaaratás még messze van

A kukoricaaratás még messze van, a napokban nőtte ki magát a kapálásból, így még a termésről nem sok mindent lehet mondani. A napokban olvasható, előr...

Kompromisszummentes direktvetés

Kompromisszummentes direktvetés

A tavaszi magágykészítéseket a márciusi „tél” megviccelte. A természet később ébredt, így a földek kevésbé melegedtek fel, és az őszi kalászosok is mi...

Aprómag vetése Horschsal

Aprómag vetése Horschsal

Az őszi vetések sok helyen igen nehézkesen haladtak, a várva várt csapadék későn érkezett, de akkor bőséggel. Ezért tapasztaljuk most tavasszal azt is...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?