A Digestarom® különböző esszenciális olajok, gyógynövények, fűszerek és növényi kivonatok standardizált keverékén alapul. A legjobb minőségű alapanyagokból gyártják, amelyek megfelelnek a nemzeti és nemzetközi gyógyszerkönyv előírásainak.
A Digestarom®-nak sertések teljesítményére gyakorolt hatásait folyamatosan vizsgálják tudományos szinten (egyetemeken és kutatóintézetekben) valamint gyakorlati szinten is (telepi kísérletek). Világszerte folytattak le számos kísérletet, hogy bizonyítsák a termék hatékonyságát különböző körülmények között. Ezáltal a tudományos vizsgálatok során kapott eredményeket megerősítették normál gazdálkodási körülmények között is.
Kocák
A kocák takarmányfelvétele a sikeres malactermelés kulcsa. A Digestarom® nem csak a takarmány-összetevők emészthetőségét javítja, de növeli a szoptató kocák takarmányfelvételét, különösen a fiatal kocákét. Jobb lesz az alom nevelése (kisebb elhullás, nagyobb növekedési erély, jobb homogenitás) valamint a koca kevesebbet veszít a súlyából ha Digestarom®-mal etetjük. A kocák jobb kondícióba kerülnek a következő szaporodási ciklusukba.
Továbbá a Digestarom® folyamatos használata a vemhesség és a szoptatás alatt növeli a termékenységet és a termelékenységet (pl.: fogamzási ráta, választott malac/koca/év).
Malacok
Az egészséges és gyorsan gyarapodó malacok elengedhetetlenek a sikeres sertéstermeléshez. Ennek az eredménynek az eléréséhez a legfontosabb a fiatal állatok igényeihez alkalmazott optimalizált takarmány.
A Digestarom® alkalmazása a takarmányban segít a célok elérésében. A Digestarom® segíti a malacok korai szilárd takarmányfelvételét a kiegyensúlyozott íz, édesítő és növényi kivonatok kombinációjával, valamint javítja a takarmány emészthetőségét. Tudományos kísérletekkel bizonyított, hogy a Digestarom® takarmányhoz történő adagolása szignifikánsan javítja a fehérjék hasznosítását, különös tekintettel az aminosavak ideális emésztésére.
Hízók
A fehérjék és aminosavak jobb emészthetősége nem csak a jobb növekedési erélyben és takarmányhasznosításban mutatkozik meg, hanem a jobb fehérjebeépülésben is. A Digestarom® segítségével javulás érhető el a húsminőség és a hasított fél minőségi paramétereinek tekintetében, különösen az izomtömeg arányában.
A fehérjék jobb hasznosítása egyidejűleg csökkenti a szerves és szervetlen nitrogénvegyületek kibocsátását. Az így elért jobb minőségű levegő minimalizálja a következményes légzőszervi betegségek kockázatát. Az emésztetlen tápanyagok és metabolitok kisebb kibocsátása csökkenti a környezeti szennyeződést és hozzájárul a fenntartható sertéstermeléshez. A kilogrammonkénti energia-, valamint takarmányköltség lecsökkenthető. A Digestarom® költségcsökkenést eredményez, és ezáltal növeli a versenyképességet a hízók esetében is.
A Digestarom® előnyei:
A takarmány ízletességének fokozása agasabb takarmányfelvétel atékonyabb tápanyag-értékesítés (különösen a fehérjék) sökkent megbetegedés és elhullás avuló takarmány-értékesülés és növekedési ráta malacoknál és hízóknál avuló termékenyülés és termelékenység kocákban sökkent környezeti károsanyag-kibocsátás avuló költség/haszon arány
Tudomány a Digestarom® mögött
A különböző stresszfaktorok − mint az étrend, a környezeti feltételek, vagy a tartás megváltozása − csökkent takarmányfelvételt, optimálistól eltérő emésztést és a tápanyagok rossz hasznosítását okozhatják. Mindezek a tényezők befolyásolják a bél egészségi állapotát. Egy egészséges emésztőrendszer azonban előfeltétele az általános egészségi állapotnak és a teljesítménynek. Ez nem csak a tápanyagok felszívódását és hasznosulását befolyásolja, de jelentős hatást gyakorol az állatok immunrendszerére is.
A molekuláris biológia szintjén zajló jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy a Digestarom® leszabályozza a NF-kB neurotranszmittert, amely gyulladásos folyamatokat indukál a bélben és csökkenti a takarmányfelvételt. Ezzel egyidejűleg a Digestarom® felszabályozza a hírvivő Nrf2-t, amely egyaránt felelős a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásért a szervezetben.
A Digestarom® arra lett kifejlesztve, hogy támogassa az emésztést, ezáltal nő a tápanyagok, különösen a fehérje emészthetősége, valamint javítsa a takarmányozás hatékonyságát.