Ismét gazdanapok Bábolnán

Agro Napló
Ebben az évben ismét megnyitja kapuit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok kiállítás. A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. szeptember 5 - 8. között várja nagy szeretettel a szakma iránt érdeklõdõket, valamint a látogató közönséget Bábolnára. A legrégebbi mezõgazdasági szakkiállítás immár 27. alkalommal kerül megrendezésre.  


A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. életében az elmúlt években jelentős változások történtek. A társaságot 2010-ben vette át a Magyar Fejlesztési Bank, amely így a tulajdonosi jogokat is gyakorolja.

A tulajdonosváltást követően, fontossági sorrendben, meghatározták a Ménesbirtok céljait és szerepét. A stratégiai és üzleti tervében kiemelt helyen szerepel a kiállítás megszervezése.

Az új tulajdonos minden szükséges feltételt megteremt annak érdekében, hogy a kiállítók, a szakemberek és a látogatók minél nagyobb számban keressék fel a Bábolna nevével fémjelzett tradicionális rendezvényt.

 

A Ménesbirtok megújult infrastruktúrájával várja a kiállításra érkezőket. Az MFB új utat nyitott: olyan források bevonását tette és teszi lehetővé, amelyekből a mûemlékek állagmegóvását, a kastélykert rekonstrukcióját, valamint egyéb felújítási munkálatokat végeztek el és kezdtek meg.

 

Ezeknek a halasztást nem tûrő feladatoknak az eredményét láthatják a kiállítás területén az ide érkezők: egy külsőleg megújult, ám régi fényében pompázó Ménesbirtok várja majd a látogatókat.

 

 


 

 





A 27. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon a rendezők és a szervezők átfogó képet kívánnak nyújtani a szakembereknek a ma elérhető legkorszerûbb mezőgazdasági technológiákról és gépkínálatról.



Az elmúlt évben, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra való tekintettel elmaradtak a Bábolna Nemzetközi Gazdanapok rendezvényei. A kimaradt év hatására az idén még több újdonsággal igyekeznek Bábolnára csalogatni az érdeklődőket.





A kiállítás kiemelt partnere, az IKR Zrt. ebben az évben is megtartja immár hagyományos szántóföldi gépbemutatóját. Így mûködés közben is láthatók lesznek az erő- és munkagépek. Az idei szántóföldi gépbemutató fő témája a költséghatékonyság a növénytermesztésben. A látogatók több, mint 20 gépkapcsolatot és több gépújdonságot láthatnak majd. A cég által forgalmazott New Holland erőgép család több újdonságát is a gyakorlatban láthatják a szakemberek Bábolnán. A talajmûvelő eszközök közül a Kuhn Optimer Plusz rövidtárcsás és a Kuhn Multi Leader félig függesztett ekecsalád igazi kuriózum lesz a kiállításon. Új termékek is bemutatkoznak az IKR kínálatában, ilyenek például a Strom talajmûvelő eszközök, amelyeket eddig nem forgalmaztak. A naponta megtartott bemutatón a növényvédelem gépei is „dolgoznak” majd. A Hardi vontatott permetezőgépei, az új EVO önjáró permetezőgép, valamint a HAGIE önjáró eszközhordozó is megtekinthető munka közben.



Mivel a Bábolna Ménesbirtok egyik legfőbb célja a lótenyésztés kulturális örökségének ápolása, a ménes bemutatása az idén nagyobb hangsúlyt kap. A Ménesbirtok lovassportban vállalt szerepe is meghatározó, ezért a rendezők elengedhetetlennek tartják a lovak kiállítási tematikában történő megjelentetését. A hagyományoknak megfelelően látványos közönségprogramot is láthatnak majd az érdeklődők, melynek részeként a lovak és a lovaglás színes világa is bemutatkozik: lesz kaszkadőr bemutató, lovasíjászat, szabadidomítás, karusszel és persze Bábolna sajátja, a Shagya-arab fajta is elkápráztatja majd a nézőket.

 

 


 

 

 





A jelenlegi kedvezőtlen gazdasági helyzet szülte azt az elképzelést, hogy a megújult kiállítás olyan fóruma legyen az agrárium szereplőinek, amelyen kedvező feltételek mellett szerezhetnek tapasztalatot, információt és legfőképp partnereket. Ennek érdekében a haszon másodlagos lett: a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. szervezésében kedvezőek lesznek a kiállítói területdíjak, az infrastrukturális költségek és a belépőjegyek árai. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok megszervezésével a Ménesbirtok olyan útra lépett, amellyel a kormány – egy állami társaságon keresztül – a leghatékonyabban tudja segíteni az agrárium fejlődését.





A rendezők bíznak abban, hogy már mindenki bejegyezte naptárába a 27. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok időpontját, és 2012. szeptember 5–8. között sok kiállító és látogató érkezik majd Bábolnára.

 



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!