Biogáz és bioetanol üzemek a Ferro-Pent Kft.-tõl

Agro Napló
A Ferro-Pent Kft. 1999-ben alakult. 100%-ban magyar tulajdonú Ipari Beruházási Fõvállalkozó cég széles körû beruházási és gyárépítési tapasztalatokkal.  

Cégünk 2005-ben hirdette meg az „Új utak az energiához” programját, melynek során 2007-ben megépített Pálhalmán a HESE céggel együttmûködve egy 1,7 MW-os biogáz üzemet.



Mai megrendelőink elsősorban azok a mezőgazdasági üzemek, akik állattartásból, növénytermesztésből és/vagy feldolgozóipari tevékenységükből keletkező hulladékaikra és melléktermékeikre, mint hasznosítható alapanyagokra gondolnak.



Az eddig feldolgozásra nem került anyagok a Ferro-Pent Kft. által építendő biogáz üzemekben hasznosulnak és a megrendelőink részére újabb bevételi forrást jelentenek.



A Ferro-Pent Kft. kivitelezésében 2010. negyedik negyedévében két biogáz üzem kerül átadásra Hajdúböszörményen és Jászapátin, egy további 2011. első negyedévében pedig Balatonkenesén. Cégünk a 40 kW-os úgynevezett mikró erőmûtől kezdődően a 6 MW-os villamos teljesítményû kiserőmûig vállalja biogáz üzem építését, tervezéssel, kivitelezéssel és a megrendelő igénye szerinti üzemeltetéssel és karbantartással is.



2008-ban indítottuk a bioetanol programunkat, amely során a biogáz üzemmel már rendelkező vállalkozások részére ajánlunk bioetanol üzemeket. Bioetanol üzemeket ajánlunk azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a bioetanol és biogáz üzem együttes megvalósítását tervezik. A bioetanol gyártás során keletkező melléktermékek, hulladékok (cefre, szeszmoslék) magas gázkinyeréssel hasznosíthatók alapanyagként a biogáz üzemben. A biogáz üzemnél termelt hőenergia teljes körûen felhasználható a bioetanol üzem technológiájánál. A bioetanol és biogáz üzem egymás melletti mûködése nagyon kedvező gazdaságossági mutatókat eredményez leendő ügyfeleink részére.

 


Az épülő jászapáti biogáz üzem látványterve

 

 



Információkért és időpont-egyeztetésért keresse:

Farsang Tibor ügyvezetőt: +36-20/519-2348

Piller László kollégát: +36-20/978-4267


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!