HÍR - MIX

Agro Napló
Axiál Magyar Nagydíj 2010. július 3–4., Baja A BASF Agrodivíziója és a Monsanto kiterjeszti együttmûködését a haszonnövények hozamának növelése érdekében A BASF Hungária és a BASF Poliuretán Hungária Kft. összesen 9 millió forinttal támogatja a magyar árvízkárosultakat.Élénk hitelintézeti érdeklõdés az intézményi kezesség iránt HelyesbítésMagyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fóruma Precíziós növénytermesztési tanácskozás és bemutató Zimányban Szántóverseny 2010 programja Tisztelt Kiállítóink, Reménybeli Partnereink!

 Axiál Magyar Nagydíj 2010. július 3–4., Baja

Technikai támogatóként és névadó szponzorként az Axiál Kft. tulajdonosait és dolgozóit büszkeséggel töltötte el a fényes csillogó érmék látványa, melyeket a Vő Racing Team magyar versenyzői hoztak el az Axiál Magyar Nagydíj világbajnoki-, európabajnoki és nemzetközi futamairól. Pintér Zsolt, az Axiál Kft. ügyvezetője örömmel üdvözölte a nemzetközi mezőny sokszínûségét és a szervezők sikeres munkáját. www.agronaplo.hu/termekinformaciok/356

 

A BASF Agrodivíziója és a Monsanto kiterjeszti együttmûködését a haszonnövények hozamának növelése érdekében

A világ eddigi legnagyobb biotechnológiai együttmûködése tovább bővül. A BASF és a Monsanto bejelentette, hogy a magas hozamú illetve stressztoleráns haszonnövényekre irányuló kutatásaik körét kiterjesztik búzára is. Emellett mindkét cég növeli az együttmûködésre irányuló befektetéseit az közös munka első szakaszában sikeresen meghatározott tulajdonsághordozó gének és kereskedelmi irányvonalak alapján. http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/370

A BASF Hungária és a BASF Poliuretán Hungária Kft. összesen 9 millió forinttal támogatja a magyar árvízkárosultakat. 7,5 millió forintot a Magyar Vöröskeresztnek utalt át a cég, az agrodivízió további 1,5 millió forintot mezőgazdasági kárenyhítésre fordított. 

Nem is kérdés: kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk a rászorulóknak. Meg vagyunk arról győződve, hogy mind a Vöröskereszt, mint a GOSZ esetében megbízható partnert találtunk, hogy adományunk minél hamarabb eljusson a rászorulókhoz – nyilatkozta Dr. Herbert Fisch, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Élénk hitelintézeti érdeklődés az intézményi kezesség iránt

Egyre több pénzügyi vállalkozás, hitelintézet kíván élni a készfizető kezességi szolgáltatás nyújtotta előnyökkel, folyamatosan érkeznek a csatlakozási kérelmek az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítványhoz.

Ez év júniusára az AVHGA pénzügyi intézményi partnereinek száma elérte a 150-et. Az alapítvány szolgáltatása azért vonzó a hitelintézetek számára, mert a cég stabil alapokon áll, megfelelő tőkeháttérrel rendelkezik, a kezességvállaláshoz pedig állami viszont garanciát is tud biztosítani. A szervezet felépítése bankszerû, és várhatóan 2010 őszétől hitelintézetekkel ekvivalens módon – a BASEL II. tőkedirektíva szerint – mûködik majd. Kezességvállalási díjai alacsonyabbak, mint a versenytársaiké, a bírálati idő pedig rövidebb. Egyedi termék-megállapodások megkötésére is nyitott az alapítvány, számos olyan terméket fejlesztett ki partnereivel közösen, amelyek kifejezetten a vidéki és agrárvállalkozások finanszírozását segíti elő.

Az AVHGA számára fontos az is, hogy rugalmasan alkalmazkodjon a bankok és vállalkozók hitelezési gyakorlatához.

Az alapítvány – a 2009. évi kezességgel biztosított 57,1 milliárd forintnyi hitelállományán felül – a kezességmódosítások révén mintegy 18 milliárd forint értékû szerződésállományát 10,5 milliárd forintot meghaladó kezességvállalását hosszabbította meg, több mint 350 ügylethez kapcsolódóan.

Helyesbítés

Előző lapszámunkban a Syngenta Szer Show – jól vizsgáztak a Syngenta gyomirtó szerek c. tudósításunkban az alábbi bekezdés helyesen így hangzik:

Bemutatásra került az új posztemergens gyomirtó szer, a ProNik. Közismert, hogy a formuláció nagyon sokat tud a hatóanyagnak segíteni. Ez történt a jól ismert Milagro 4 SC-vel, új, kevert adjuvánsos formulációt kapott. A Milagro Extra 6 OD-ban lévő három adjuváns együttesen gyorsabb hatást és jobb felszívódást eredményez, valamint az esőállósága is kiváló. (a szerk.)

 

Magyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fóruma

Első alkalommal rendezi meg az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) Esztergomi Szervezete, szeptemberben. Fő témáink az energiahatékonyság, fenntarthatóság és a megújuló energia lesznek, fókuszban az önkormányzatokkal és a feltalálókkal.

Bővebb információ és jelentkezési lap letölthető a www.cwsolutions.hu weboldalról.

 

Precíziós növénytermesztési tanácskozás és bemutató Zimányban

Immáron 5. alkalommal rendezték meg a Somogy megyei Zimány községben a „Precíziós növénytermesztési tanácskozást és bemutatót”. A rendezvénynek Farkas László okl. agrárközgazdász biztosított helyet, aki 2003 óta néhány innovatív szakember együttmûködésével, saját gazdaságában fejleszti a helyspecifikus módszereket a tápanyag-gazdálkodásban, a vetésben, a növényvédelemben és egyéb területeken.

Bővebb információ: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/374

 

Szántóverseny 2010 programja 



Regionális Versenyek

2010. augusztus 14. (szombat), Siófok; Dr. Bella László +36-20/563-8406; lszl.bella@gmail.com

2010. szeptember 4. (szombat), Baktalórántháza; Nyeste Ferenc +36-30/338-2226; nyeste.ferenc@freemail.hu

2010. szeptember 4. (szombat), Sárbogárd; Lajtos János +36-30/520-2552; lajtosj@gmail.com  

2010. szeptember 10. (péntek), Kaposvár; Torma Sándor +36-20/361-7045; mgszki@vipmail.hu

Országos Döntő

2010. szeptember 18. (szombat), Velence-Székesfehérvár-Kisfalud Turcsányi Sándorné +36-30/600-9177; igazgató@entz.hu

Dr. Soós Sándor +36-70/414-9006; agrindex@gmail.com

Minden helyszínen számos kiegészítő szakmai, kulturális és szórakoztató program várja az érdeklődőket, amelyekről a fent megjelölt helyi rendezők adnak bővebb tájékoztatást. Elkészült az a honlap is, amely a szántóversenyekről és a szántás körüli tudnivalókról tájékoztat: www.gt3.bme.hu/szantoverseny/

Itt olvasható a rendezésre vonatkozó pályázati felhívás is.

Bővebben a www.agronaplo.hu/hirek/5550

 

Tisztelt Kiállítóink, Reménybeli Partnereink!

Ezennel tisztelettel értesítjük Önöket, hogy a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és

Mezőgazda Napok kivételesen 2011. május 6-7-8-án lesz.

Elérhetőségeink:

Fekete Balázs állattenyésztési és kiállítás igazgató: 06-30/9534-434

Fenyvesi Katalin kiállítás szervező: 06-30/9387-580

www.agronaplo.hu/esemenyek/649

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!