2024. április 27. szombat Zita

Õszi mûtrágyák - Fertilia módra

Agro Napló
A nyári aratási szezon végeztével – a repce és a kalászosok betakarítása után – elmondhatjuk sajnos, hogy az átlagok messze elmaradnak mennyiségben, de minõségben is a várttól, elsõsorban a kedvezõtlen idõjárás miatt. Bár a termények piaci ára emelkedik, a termelõket jelentõs árbevétel kiesés sújtja.  

Különösen fontos ebben a helyzetben, hogy a szûkös anyagi keretet minél hatékonyabban, célszerûbben használhassuk fel a talajaink termőképességét alapvetően meghatározó technológiai elemre, a tápanyag-visszapótlásra.



A termőhely specifikus egyedi NPK mûtrágyák piacvezető gyártójaként a FERTILIA Kft. által kifejlesztett GRAMIX Programot öt éve indítottuk és azóta egyre több termelő él a Program adta lehetőségekkel.



A GRAMIX Program szellemét – mely szerint „csak azt és csak annyi tápanyagot használjunk, amire és amennyire feltétlenül szükség van” – kiváló minőségû, egyedi öszszetételû NPK mûtrágyákkal és kapcsolódó szolgáltatásokkal sikerült megvalósítanunk.



Az innovatív GRAMIX Program minden eleme – talajmintavétel, laborvizsgálat, szaktanácsadás, NPK-terméktervezés, gyártás, logisztika, pénzügyi konstrukciók – célszerû módon magas minőségû végtermékkel azt a célt szolgálja, hogy a termelők növényeik tápanyagszükségletét a szokásos nagyságú ráfordításokkal 25–30%-kal hatékonyabban biztosítsák.



Ahhoz hogy az egyedi GRAMIX NPK mûtrágyák továbbra is piacvezetők lehessenek, a FERTILIA Kft.-ben az „Új Magyarország Fejlesztési Program” keretén belül pályázati támogatással technológiai fejlesztéseket hajtottunk végre. Megújult rakodógép parkunk, Big-Bag töltő gépsorunk, mérlegünk, bővült tároló- terünk, mikroelem-gyártási kapacitásunk kiépítése eredményeképpen cégünk enyingi és mándoki üzemében évi kb. 150 ezer tonna kiváló minőségû, egyedi összetételû GRAMIX NPK mûtrágya gyártására képes.





Nagy jelentőségû a cégünk által kifejlesztett UMG (Új Mikroelem Generáció) mikroelem granulátumok gyártásának beindulása. Kiemelkedő és egyedülálló jellemzője a különböző, az adott termőhely igényeinek legjobban megfelelő, rugalmasan változtatható mikroelem-öszszetétel és tartalom. UMG termékeinknek köszönhetően ma már a mikroelem tartalmú GRAMIX NPK mûtrágyáink a prémium ­kategóriában is a legjobbak között szerepelnek, ár– érték arányában pedig verhetetlenek.



Némi izgalommal, játékkal, még kedvezőbb árakkal a www.fertilliamutragyalicit.hu oldalon találkozhat.

Simon Péter • ügyvezető

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!