Okos nyitás, sikeres végjáték

Agro Napló
A két hatóanyagot tartalmazó Mystic Pro biztos védelmet nyújt a kalászosok kórokozóival szemben.  

A nem éppen bíztató gabona árak ismeretében sem adhatjuk fel a kalászosok védelmét a kórokozók ellen. A zászlóslevél védelme nélkül a termés mennyisége és minősége is töredéke lesz az adott állomány terméspotenciáljának (termesztéstechnikai körülményeket figyelembe véve). Tehát a zászlós levél védelme programszerû kell, hogy legyen. A szárbaindulás környéki állományvizsgálattal eldönthetjük, hogy szükséges-e védekezni a korán megjelenő korokozókkal szemben. Néhány korokozó ellen a védekezéseket elég elkezdeni, ha észleltük az első tüneteket. A rozsda ellen viszont megelőző jelleggel javasolt a védekezés, hiszen nagy gazdasági kárt okozhat, különösen akkor, ha hirtelen megjelenve, az egész növény (különösen a zászlóslevél) asszimilációját befolyásolja.

 

 


A kalászfuzárium fertőzés elleni védekezésre szükség van, különösen akkor, ha a fertőzésre hajlamosító környezeti tényezők jelen vannak (párás, csapadékos időjárás virágzáskor).

Ilyenkor a védekezés elmulasztása a teljes termés eladhatatlanságát okozhatja. A fuzárium elleni védekezéshez nem áll rendelkezésünkre olyan eszköz, mellyel több héten keresztül biztos védelmet adhatunk. A hatékony védekezésre rendelkezésre álló időszak csak néhány nap.

 

 

 



A hatékonyságot befolyásoló fontos tényező a megfelelő permetezés technológia. Nem megfelelően végrehajtott védekezés esetén a legjobb készítmény is megbukik. Különösen igaz ez a kalászra. Kettő réses szórófej, nedvesítőszer és viszonylag nagy lémennyiség használatával biztosíthatjuk legjobban a tökéletes fedést.

 


 

 

 



A Mystic Pro olyan eszközt ad a gazdálkodók kezébe, mellyel a korokozók elleni játszma okszerû nyitása és sikeres végjátéka is megoldható! És mindez mennyibe kerül? Kérjen ajánlatot növényvédőszer forgalmazójától!





Észak-Nyugat Magyarország: Dancs Tibor - 30-552-3531

Észak-Kelet Magyarország: Kovács Gábor - 20-445-4408

Dél-Nyugat Magyarország: Gaál Orsolya - 20-571-7620

Dél-Kelet Magyarország: Tatay Kálmán - 20-499-3414



Nufarm Hungária Kft.1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3. Tel: 06-1-248-2140

www.nufarm.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?