Miniszteri meghallgatás a mezõgazdasági bizottságban

Agro Napló


 A miniszter a magyar mezőgazdaság elsődleges feladataként jelölte meg az uniós csatlakozást követően, hogy a magyar agrárium a magyar fogyasztókat lássa el maradéktalanul jó minőségû élelmiszerrel. A fennmaradó árumennyiséget pedig a lehető legnagyobb haszonnal vigye ki az országból.

A szaktárca első embere szerint az ágazatnak biztosítania kell a vidéki foglalkoztatás stabilitását, valamint a vidéken élő emberek életkörülményeinek javítását. További cél az uniós agrárpolitikából adódó lehetőségek maximális kihasználása, azaz a hazánknak jutó uniós agrártámogatások teljes mértékû felhasználása.

Az idei évről Gráf József elmondta: az első félévben a mezőgazdaság a hozzáadott érték növekmény tekintetében a nemzetgazdaság húzóágazatává vált. Ez azt jelenti, hogy ez az arány csaknem 34 százalékkal növekedett az ágazatban. Példaként említette, hogy ebben az évben 42 százalékkal több gabonát takarítottak be, mint tavaly, és az előző 5 év átlagához képest is 26 százalékkal volt idén nagyobb a termés, mint máskor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?