10 év a kukorica gyomirtás élvonalában

Agro Napló
10 éve használhatjuk pre- és korai posztemergensen az izoxaflutol hatóanyagú Merlint.


Az atrazin korszakban került bevezetésre, hamar piacvezetővé vált és az atrazin kivonása után várhatóan a kukorica alapgyomirtásának a legszilárdabb bástyája lesz. A Merlin 10 éves karrierje több olyan egyedi tulajdonságának köszönhető, amely kiemeli a már ismert alapkezelésre használt hatóanyagok közül – mondta Rikk István marketingmenedzser Bikalon, a Bayer CropScience országos rendezvénysorozatának egyik állomásán.

A kipermetezett Merlin foto-stabilitásának köszönhetően nem veszíti el a hatékonyságát a talaj felszínén még száraz időben sem. A kezelés után érkező első csapadékkal aktiválódik, elpusztítja a területen az érzékeny fenológiai fázisban talált gyomnövényeket. Minden más terméktől megkülönbözteti megújuló aktivitása: a csapadékperiódusok után, a gyomkeléssel szinkronban aktiválódik elpusztítva a gyomok újabb hullámait. Hatóanyaga az izoxaflutol jó zsíroldékonyságának köszönhetően gyorsan felszívódik a növényi részekbe, akár a gyomnövények maghéján keresztül is. Csapadék hatására nem lebomlik, hanem aktív metabolittá, diketonitrillé alakul, amely a mélyebbről kelő gyomok ellen biztosít egyedülálló hatékonyságot. A Merlin a magról kelő gyomnövények széles köre ellen nyújt megbízható hatást.

A készítmény egyedi tulajdonságai teszik lehetővé, hogy 10 éve a Merlin igazi csúcsra került a kukorica alapkezelésére alkalmas készítményei között, és ezt a helyét nemigen veszélyezteti egyelőre senki.



10 év – 10 érv

1. Könnyen kezelhető

2. Foto stabil

3. 3–4 hétig bírja a szárazságot

4. Újra aktiválódik

5. Minden növényi részen képes

felszívódni

6. Pre és korai posztemergensen is

alkalmazható

7. Széles hatásspektrum

8. Köles elleni kiemelkedő hatás

9. Teljes tenyészidő hosszúságú

hatástartam

10. 10 év tapasztalat

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?