2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tendre partnertalálkozó

Agro Napló
A Tendre Takarmányipari Kft. a Bábolnai Gazdanapok keretében szeptember 14-én tartotta partnertalálkozóját.

A várakozás – kölcsönösen – igen nagy volt, hiszen a Tendre alig féléves mûködése óta ilyen széles körben első alkalommal találkozott partnereivel.

A cél – ahogy azt Zeitvogel János ügyvezető igazgató bevezető előadásában elmondta – nyilvánvaló volt:

• szerettek volna közvetlenül is megismerkedni, gondolatot cserélni és az együttmûködés szálait szorosabbra fûzni partnereikkel;

• igyekeztek minél több termelési, termeléspolitikai, szakmai információval szolgálni;

• eközben a cég vezető munkatársai bemutatták a Tendre helyzetét, jövőt formáló terveit, törekvéseit, fejlesztési elképzelését;

• és végül: kikapcsolódni, fehér asztal mellett jóízût beszélgetni – tervezték a szervezők.

A program ígéretes volt. Rangos előadók tisztelték meg a cég partneri körét. S az érdeklődés ehhez illően várakozáson felüli volt: közel 300-an jöttek el a Bábolna Ménesbirtok Kft. patinás Fedett Lovardájába. Kíváncsiak voltak hol tartunk, mire számíthatnak a jövőben és mit ajánl számukra a Tendre.

Benedek Fülöp a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára – átadva Gráf József miniszter üdvözletét, – a 2008. évi szabályozó- és támogatási rendszer fő sarokpontjairól; állattenyésztésünk esélyeiről, fejlesztésének lehetőségeiről tartott informatív, sok hasznos, időszerû információt adó előadást. A kép sajnos komor, ám – az egybehangzó vélemények szerint – az előadó „első kézből” adott információi sokat segítettek abban, hogy az érdekeltek, a gazdálkodók időben felkészülhessenek a jövő évi szabályozók, támogatások, pályázatok fogadására.

Dr. Schmidt János akadémikus, a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári professzora a szarvasmarhák korszerû takarmányozásáról szóló érdekes, színvonalas előadásában először hallott újdonságokat, érdekességeket szedett csokorba. Ezek számos elemét a Tendre fejlesztői is kitûnően hasznosíthatják termékeik további korszerûsítésében.

Lajtos Lajos a Tendre értékesítési igazgatója és dr. Fábián János kutatás-fejlesztési vezető gyakorlati értékû előadásából kitûnt: a cég alig fél év alatt – fontosabb gazdasági mutatói szerint – jelentős teret nyert a takarmánypiacon; örvendetesen bővült partnereinek köre; tovább erősödik a szakmai háttere. Van jövő-, jelenképe – a TENDRÉNEK!

A partnertalálkozón Zeitvogel János hangsúlyozta, hogy a cég a kölcsönösen előnyös kapcsolatok bővítésére törekszik. A Tendre örömére a lótakarmányok korszerûsítésében együttmûködhetnek a tizenháromszoros fogathajtó világbajnok Lázár testvérekkel.

A programnak üde színfoltja volt, amikor a Tendre sajtófőnöke, dr. Fehér Károly a két fogathajtó zsenivel, Vilmossal és Zoltánnal beszélgetett. A hallgatóság betekintést nyerhetett a fogatvilág „rejtelmeibe”, elsőkézből kaphatott információkat a testvérek sikeres üzleti tevékenységéről.

Arra a kérdésre, hogy – a nyilván sok-sok lehetőségük közül – miért éppen a Tendrét választották együttmûködő partnerüknek, a válasz egyértelmû volt: a jól csengő Bábolna-márkanév, a cég megismert szakmai felkészültsége, és nem utolsó sorban a személyes kapcsolatok miatt döntöttek a Tendre mellett.

Ígéretes, színvonalas volt a Tendre első partnertalálkozója!



Fehér Károly

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!