2024. május 6. hétfő Ivett, Frida

"BÉRELJEN SZÁRÍTÓTELEPET A PANNONAGRI KFT-TÕL"<BR> STELA UNIVERSAL SZÁRÍTÓK BÉRBEN !?

Agro Napló
Bizony nem egyszerű a helyzete azoknak a magyar gazdálkodóknak, akik nem rendelkeznek saját tulajdonú vagy közösen (pl.: géptársulásban) üzemelő gabonaszárító berendezéssel és tároló kapacitással, hiszen valljuk be, néha megalázó feltételekkel „lábon” kénytelenek eladni terményeiket, vagy évről évre - a termelés volumenétől függően - több millió Ft-ot, esetenként 10 milliós nagyságrendet meghaladó összeget fizetnek ki segítőkész szárító tulajdonos szomszédjaiknak terményeik bértisztításáért, bérszárításáért és esetleges bértárolásáért.

Az áldatlan helyzetből sokan próbálnak kitörni, de ennek gyakran akadálya a beruházási pénzkeretek szűkössége. A Pannonagri Kft. anyagi segítsége több esetben áthidalt ilyen problémákat. A sikeres szárító beruházások tulajdonosai részéről gyakran elhangzik a kijelentés: „Bárcsak 3 évvel korábban találkoztunk volna, és bárcsak már akkor megvalósítottuk volna ezt a beruházást.”.

A kitörést tovább nehezíti, hogy a beruházási támogatások is elapadnak, beszűkülnek.

Az európai, de a magyar gyakorlatban is egyre jellemzőbb, hogy aki nem rendelkezik elegendő forrással egy-egy nagyobb értékű gép/technológia megvásárlására, lízinggel, bérlettel hidalja át ezt a problémát. A szántóföldi gépesítésben jó példákat találhatunk erre, de a szárítás területén a gép-bérlet tudomásunk szerint példa nélküli. Pedig megfelelő technika megléte esetén a szárítógép-bérlet rendkívül indokolt volna, hiszen a szárítás a kukoricatermelés gépi költségeinek mintegy 20-30%-át teszi ki, a nyereség képződésének hangsúlyos pontja, vagy fájó költségelem is lehet.

A Pannonagri Kft. ezt az új lehetőséget kínálja fel partnereinek a mobil STELA UNIVERSAL szárítóépítési és telepítési technikának köszönhetően!

Az újszerű elgondolás és ajánlat eredményeképpen a tárolókapacitással rendelkező vállalkozásoknál elkerülhető a bérszárítás okozta kényszerhelyzet, s a gazdálkodó saját telephelyén, maga üzemeltetheti BÉRELT, MOBIL SZÁRÍTÓTELEPÉT!

Említettük a beruházási támogatásokat. A bérlet megoldást jelent a termelő szárítási problémájára. Amennyiben azonban menet közben új támogatási lehetőség jelenik meg, a Pannonagri Kft. kész arra, hogy az UNIVERSAL szárító mobilitásának köszönhetően a bérelt gépet visszavegye és helyette támogatott beruházásként új gépet szállítson a gazdának. Amennyiben a támogatási rendszer nem újulna meg, igény esetén a bérletet adásvétellé változtathatjuk. Meghatározott feltételek mellett a kifizetett bérleti díj ekkor beszámításra kerülhet az új gép árába.

A puding próbája, hogy megeszik. A bérgép üzemeltetése közben saját tapasztalat alapján gyűjthetőek üzemi adatok. Többé már nemcsak „prospektus adat” a gáz-és villamos energia felhasználás, a leszárított termény minősége, az önköltség. Így könnyebb eldönteni, megéri-e szárítókapacitást létesíteni, és mekkora legyen az a kapacitás.

A Pannonagri Kft. vállalja, hogy egy megfelelően alkalmas térbetonra felállít egy olyan 5 - 10 vagy 15 tonna/óra kapacitású szárítótelepet, amely a kornak megfelelő magas színvonalon alkalmas a nyers gabonafélék fogadására-; előtisztítására-; szárítására és kiadagolására, esetleg tranzitba-pufferolására.

Az igen kedvezményes 3 és 6 hónapos, költségként leírható bérleti díjakért a szárító telepet bérlő gazdálkodó alacsony fajlagos energiaigényű, korszerű és környezetkímélő STELA szárítót, nagy teljesítményű - finomtisztításra is alkalmas - dobrostás MAROT tisztítógépet, ha szükséges tranzittartályt és megbízható háttérszolgáltatásokat kap cserébe a Pannonagri Kft-től, természetesen az opciós (elő)vételi jog biztosításával !

A mobil szárítótelep a bérlő telephelyén néhány nap alatt felállítható, és az így kialakított szárítókapacitással akár 1.500-1.800 ha kukorica termése is leszárítható egy 40-45 napos szezonban. Az „ÚJ” szárító tulajdonos természetesen rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy immár Ő végezzen bérszárítást szomszédjainak, s esetleg megalapozza a szárító technológia megvásárlását.

Ehhez a Pannonagri Kft. nagyon kedvező feltételeket tud biztosítani számára, s a telepépítés sem jelenthet problémát, hiszen ennek a telepnek a felépítéséhez -mobilitása miatt - nem kell építési engedély és nagy volumenű építészeti beruházás sem.

A „BÉRELJEN SZÁRÍTÓTELEPET A PANNONAGRI KFT-TŐL” programba háromféle STELA UNIVERSAL mobil szárítótelep kialakítására nyílik lehetőség.

Az 5 tonna/óra kapacitású telepet 500-600 ha kukoricatermő területtel rendelkező vállalkozások vagy társulások számára, a 10 tonna/óra kapacitású telepet 1.000-1.200 ha kukoricatermő területtel rendelkező vállalkozások vagy társulások számára, míg a 15 tonna/óra kapacitású telepet 1.500-1.800 ha kukoricatermő területtel rendelkező vállalkozások vagy társulások számára ajánljuk.

Amennyiben Ön terményféleségenként megadja termőterületei nagyságát, mi konkrét gazdaságossági számítással alátámasztott ajánlatot teszünk a bérletre.

A bérelhető technika és technológia több referenciahelyen megismerhető, hiszen közel 80 STELA, s köztük 7 UNIVERSAL (mobil) szárítótelep bizonyítja országszerte a STELA szárítók és a MAROT tisztítógépek kiváló tulajdonságait és magas minőségét.

Ismétlésképpen álljon itt néhány fontos ismérve ezeknek a berendezéseknek:

  • Hőszigetelt, korróziómentes, ötvözött alumíniumból készült szárítótorony.
  • Átszívott rendszerű, jól szabályozható, hő-visszaforgatásos légtechnika.
  • Környezetkímélő üzem, az ürítéskor automatikusan záródó porkiszívást gátló zsaluzatnak és az alacsony zajszintű ventillátornak köszönhetően.
  • Konténeres és/vagy vezetékes gázról működtethető szőnyegégős fűtés, nagyon kedvező energetikai paraméterekkel.
  • Német precizitású standard szárítóvezérlés, vagy kívánságra teljesen egyedülállóan korszerű - közvetlen nedvesség mérésen alapuló - szárítóvezérlő automatika.
  • Vibrációmentes, könnyen és gyorsan szabályozható, állítható dobszögű és fordulatszámú MAROT tisztítógép és magas élettartamú SKANDIA szállítógépek.

A kitűnő technikát és technológiát 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező tervező és szerelő szakember gárda állította össze, amely garantálja az állandó nagy teljesítményt, a könnyű kiszolgálást és a folyamatos szerviz felügyeletet.

Próbálja ki Ön is, milyen előnyöket nyújthat egy saját üzemeltetésû szárítótelep!

MI KISZÁMOLTUK, ÖNNEK IS MEGÉRI !!!

Pannonagri Kft;

2890 Tata, Toldi M.u.15/a; Tel.: 34/487 111; Fax: 34/487 222;

e-mail: pannonagri@axelero.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!