2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Növénykondicionálás és lombtrágyázás felsőfokon

Agro Napló
A Huminisz Kft. öt éve alakult, teljes egészében magyar tulajdonú, szakmai alapon szerveződött gyártó és forgalmazó vállalkozás.

Azzal a céllal jött létre, hogy természetes alapú, környezetbarát, mégis hatékony és versenyképes, a hazai termelők igényeinek megfelelő kiváló ár/érték aránnyal rendelkező növénykondicionálókat, valamint lombtrágyákat állítson elő.


A Huminisz Kft. új telephelye Gyenesdiáson

A cég ügyvezetői Szele Judit és Pais István hosszú évek óta agrárgazdasági területen, mezőgazdasági termelésben/kereskedelemben dolgoznak és közel 15 éves tapasztalattal rendelkeznek a huminsavas növénykondicionálás terén. Pais István 1997-ben végzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, 2001-ben pedig a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett másoddiplomát.

Jelenleg a cég kereskedelmi tevékenységének vezetése mellett, a családi tradíciókat követve, egy göcseji kistelepülésen gazdálkodik.

Ő mutatta be nekünk a Huminisz Kft.-t:

„Az utóbbi évek szélsőséges időjárási viszonyaira a mezőgazdaság szereplőinek új válaszokat kell adniuk. Az évjárathatás mérséklése érdekében egyre fontosabb szerepet kap a növénykondicionálás. Az általunk különféle növénykultúrákra kidolgozott Huminisz-technológia két meghatározó eleme a növénykondicionálás (KONDISOL) és a lombtrágyázás (SOLVITIS). Növénykondicionáló készítményeink alkalmazásával növelni tudjuk a termés minőségét, mennyiségét, ellenállóképességét és eltarthatósági idejét, ráadásul egészségesebb, tápanyagokban dúsabb és ízletesebb szőlőt, gyümölcsöt szüretelhetünk, zöldséget szedhetünk. Minden termékünk megfelel a környezetbarát felhasználás követelményeinek, ezen belül készítményeink 2/3 része ökológiai gazdaságban is alkalmazható.

Folyamatos termékfejlesztéssel kívánjuk a változó és egyre szélesebb körű igényeket kielégíteni. Ennek keretében ez év szeptemberétől a gyenesdiási ipari parkban található új, korszerű technológiával felszerelt üzemünkben folytatjuk munkánkat.


„Előttem a Huminisz - Mögöttem a hagyományos lombtrágyák”

Büszkék vagyunk arra, hogy a megalakulástól számított ötödik évben már több mint ezeregyszáz elégedett partnerrel dolgozhatunk együtt. A Huminisz Kft. kereskedelem-politikájában továbbra is meghatározó szempont termékeink  szakmai alapon történő bemutatása, hiteles és korrekt képviselete. Szántóföldön átlagosan 3-4-szeres a Huminisz-technológia megtérülése. Meggyőződésem szerint mindez együttesen eredményezi azt, hogy 2015. évre a magyar lombtrágya/növénykondicionáló piac egyik meghatározó szereplője lehetünk.” 

         HUMINISZ Kft.

                8315 Gyenesdiás, Iparosok útja 1889/9 hrsz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Van dolgunk a repcében!

Van dolgunk a repcében!

A repcetermesztésben alapvető fontossággal bír a jól megtervezett alaptrágyázási technológia. Ennek során a foszfor és a kálium teljes mennyisége mell...

A vetések után

A vetések után

Az idei tavasz az erőteljes hidegfrontok betöréséről szól. A naptár már azt mutatta, hogy vetni kellene, de az időjárás nem akart melegedni. A vetések...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!