2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Az Alltech felvásárolta a Coppens International innovatív, akvakultúrás tápokat gyártó és a vízi szervezetek takarmányozásával foglalkozó vállalatot (x)

Agro Napló
Az akvizícióval egy olyan dinamikus akvakultúrás takarmányozási megoldásokat nyújtó egység jött létre, amely az innovációt, a technológiát, a kutatást és a fejlesztést kombinálva értéket és hatékonyságot nyújt a vízi szervezeteket tenyésztő gazdálkodóknak világszerte. A fúzió a tudományos és technológiai ismeretek, a kutatás és a fejlesztés kombinációja révén felgyorsítja a takarmányozási innovációt a vízi szervezetek tenyésztése területén.

Az Alltech felvásárolta a Coppens International-t, amely egy hollandiai központú vezető nemzetközi vállalat a vízi szervezetek számára kidolgozott takarmányozási megoldások területén. A Coppens International most már az Alltech által 2011 óta a világ különböző részein felvásárolt 14 más vállalatot is magában foglaló Alltech vállalatcsalád tagja.

A már csaknem 24 éve működő Coppens International kitűnő hírnévre tett szert a csúcsminőségű akvakultúrás tápok innovatív előállítójaként. A vállalat különleges termékei között szerepelnek a mérsékelt égövi és trópusi tengerekben, valamint édesvizekben élő fajok széles körének növendék és felnőtt példányai számára összeállított tápok egyaránt. A vállalat a legkiemelkedőbb minőségű tápokat állítja elő a díszhalak és a különleges fajok számára, illetve a csalétkek területén is. Az Alltech legutóbbi akvizíciója révén mikroalga- és fehérjeprogramjainak integrálásával kibővíti a Coppens International termékskáláját, ezáltal a jelen nagy igényeket támasztó akvakultúrás ágazatában a sikerhez nélkülözhetetlen legkorszerűbb és fenntartható technológiákkal látja el a vevőket.

A mindig előre gondolkodó Alltech már tulajdonosa a világ egyik legnagyobb algatermelő létesítményének Kentuckyban (Egyesült Államok). Az „alga” többé már nem számít divatszónak: az algákra ugyanis egyre nagyobb figyelem összpontosul, mivel fenntartható fehérje- és DHA- (omega-3 zsírsav-) forrásként széles körben felhasználhatók a takarmány- és az élelmiszeriparban.

A Coppens International egyike a leginnovatívabb, magas minőségi színvonalon dolgozó akvakultúrás takarmányozási vállalkozásoknak, amely az akvakultúrás takarmányok széles körét állítja elő Európa szívében kialakított erős termelési infrastruktúrájával. Hatékony és dinamikus értékesítési hálózata több mint 60 országra terjed ki, többek között Hollandiára, Franciaországra, Németországra és Ausztráliára. A Coppens International termékeit közvetlenül, illetve disztribútori vagy forgalmazói csatornákon keresztül értékesíti a haltermelőknek.

„A Coppens International több olyan jellemzővel rendelkezik, melyet mi csodálunk egy haltakarmányozási vállalkozásban: erőteljes, kitűnő minőségű termelési rendszer, dinamikus értékesítési útvonalak és úttörő kutatás-fejlesztési szellem, melyek együttesen számos plusz értéket teremtő együttműködési lehetőséget biztosítanak a számunkra” – jelentette ki Dr. Pearse Lyons, az Alltech alapítója és elnöke. „Az Alltech élenjáró tudományos tevékenységének és a Coppens International erős értékesítési hálózatának egyesítése olyan győztes recept, amellyel az akvakultúrás takarmányozás előremozdítható a nagyobb takarmányozási hatékonyság irányába.”

„Az akvakultúrás termelők számos közös kihívással néznek szembe, például az ásványianyag-felszívódással, a takarmányköltséggel és a takarmányhatékonysággal” – folytatta Dr. Lyons. Most, hogy a Coppens International már az Alltech család tagja, globális erőfeszítéseket tehetünk, hogy e kihívásokat hatékonyan kezeljük vevőink sikere érdekében.”

A takarmányozás javítására óriási szükség van a világ vízi élelmiszerláncának termelékenysége érdekében. A jobb takarmányozás révén az akvakultúrás termelők a takarmányhatékonyság jelentős növelését érhetik el. Az Alltech folyamatos elkötelezettséget mutat a takarmányozási és az egészségügyi programok összehangolása iránt, ezáltal lehetővé teszi a szárazföldi és az akvakultúrás gazdálkodók számára, hogy egészségesebb haszonállatokat, halakat és terményeket állítsanak elő az állatok, a halak, a termények, a fogyasztók és a környezet számára kedvezőbb módon. Most, hogy a Coppens International örvendetes módon része lett az Alltech vállalatcsaládnak, a világ haltermelői tápláló, hatékony és hatásos akvakultúrás takarmányokat várhatnak.

„Most, hogy az akvakultúrás szektorban évente átlagosan 10 százalék a növekedés mértéke, nagyon izgalmas dolog ebben az ágazatban dolgozni” – mondta Anno Galema, a Coppens International ügyvezető igazgatója. „A Coppens International és az Alltech egyesülése révén mi most maximálisan ki tudjuk használni ezt a növekedést, és a lehető legjobb akvakultúrás takarmányozási megoldásokkal tudjuk ellátni a vízi szervezetek tenyésztőit szerte a világon.”

„Nagy örömömre szolgál, hogy a Coppens International most már szorosan kapcsolódik egy olyan vállalathoz, amely élen jár a tudomány, az állategészségügy és a takarmányozás területén” – folytatta Galema. „Az Alltech vállalattal közös jövőnknek köszönhetően minden korábbinál nagyobb hatékonysággal fogunk tudni akvakultúrás takarmányozási megoldásokat nyújtani a termelőknek.”

A Coppens International központja továbbra is a hollandiai Helmond városában lesz, vezetője pedig Galema marad, aki közvetlenül Patrick Charltonnak, az Alltech alelnökének és a Coppens International újonnan kinevezett elnök-vezérigazgatójának tartozik beszámolási kötelezettséggel.

A Coppens International három helyszínen folytatja üzleti vállalkozását. Helmond városában (Hollandia) működő központjának tevékenysége a vevők és az értékesítés támogatására összpontosul. A németországi Nettetal-ban működő második létesítmény a termeléssel, az ütemezéssel és a logisztikával foglalkozik, és a világ több mint 60 országába exportál kitűnő minőségű akvakultúrás takarmányokat. A harmadik létesítmény (Valkenswaard, Hollandia) fő feladata pedig a kutatás és a fejlesztés.

Az Alltech a legutóbbi négy évben több mint megháromszorozta forgalmát, és jelenlegi éves árbevétele meghaladja a 2 milliárd amerikai dollárt. Az Alltech 2011 óta 15 vállalatfelvásárlást bonyolított le sikeresen.

„Az akvakultúrás ágazat ma összpontosítást, odaadást és a takarmányozási technológia folyamatos javítására irányuló hathatós erőfeszítéseket igényel” – mondta Charlton. „Az, hogy a Coppens International vállalattal együtt haladhatunk előre, a növekedés és a lehetőségek óriási tárházát kínálja, ami előnyös lesz az akvakultúrás termelők számára szerte a világon.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!