Az Eni „food grade” kenőanyagok használata lehetővé teszi a vevők számára a következőket:
- az élelmiszerek szennyeződési kockázatának minimalizálása a termelés minden fázisában, a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point, kockázatelemzés kritikus ellenőrzési pontjai) követelményeinek megfelelően,
- a gyártási folyamatban részt vevő minden gép kenési követelményeinek kielégítése,
- a magas minőségi színvonal megtartása,
- a termelékenység maximalizálása.
Az Eni „food grade” termékcsalád kenőanyagai csak az FDA 21 CFR 178.3570* szerinti nyersanyagokból készülnek, és az NSF** H1-ként engedélyezte és regisztrálta őket, azaz „olyan területekhez, ahol a kenőanyagok véletlenszerűen érintkezhetnek élelmiszerekkel”.
Az NSF-jelzés garanciát jelent arra, hogy a terméket a vevők, a gyártók és a szabályozó hatóságok által egyaránt elismert egyik legjobb független tanúsító szervezet engedélyezte.
Az Eni „food grade” termékcsalád kenőanyagait olyan létesítményben gyártjuk, amely megfelel az ISO 21469 tanúsítványnak. Ez a nemzetközi szabvány meghatározza a higiéniai előírásokat az olyan H1-kenőanyagok összetételére, gyártására, kezelésére és használatára vonatkozóan, amelyek véletlenszerűen érintkezhetnek az élelmiszer-, gyógyszer-, kozmetikai és állateledeleket gyártó ipar termékeivel és csomagolásaival.
Az Eni „food grade” termékcsaládba tartozó kenőanyagok
- Halal, tehát az iszlám vallás előírásainak megfelelő termékek
- Kosher, tehát a zsidó vallás előírásainak megfelelő termékek
- Nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat,
- Nem tartalmazzák a fő allergén anyagokat: tejipari származékok, földimogyoró-olaj, szója és származékai
A katalógus megtekintéséhez kattintson az alábbi képre!