Csak trend vagy tényleg egészségesebbek az édesítők? Itt az igazság
A finomított cukor kerülése egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az egészségtudatos táplálkozásban.
A finomított cukor kerülése egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az egészségtudatos táplálkozásban.
A dió az egyik leglassabban termőre forduló héjas gyümölcsünk, terméshozama sem nagy eleinte, nem véletlenül magas az ára.
A klorofill, a növények zöld színét adó pigment, nem csupán a fotoszintézis alapvető eleme, de egyre nagyobb szerepet kap számos iparágban is.
A jövőben antioxidánsként is felhasználható lesz a nátrium-aszkorbát sok élelmiszerben.
A lenmag az egyik legrégebbi termesztett növény, melyet táplálkozási és gyógyászati célokra is használnak.
A szakemberek szerint vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve, bármi lehet superfood.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
Az új fejlesztés célja a saláta béta-karotin tartalmának jelentős növelése volt.
A sütőtök karakteres íze miatt kedvelt, főkén télen fogyasztott zöldségnövényünk, ám ennél még több is.
A mikrozöldségeket egyre nagyobb figyelem kíséri egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, sokoldalú termesztési lehetőségeik és környezetbarát előállításuk miatt.
A homoktövist szuperélelmiszernek tartják, hiszen a benne található biológiailag aktív anyagok rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre.
Az ökoélelmiszerek fogyasztása világszerte, így hazánkban is folyamatosan növekszik.
Egyre többen hobbiból kezdenek bele az algatermesztésbe egy akváriumban, vagy egy kerti tóban.
Elképesztően népszerű a magyarok körében a csipkebogyó, a lekvárt is sokan keresik, de az olaj is kedvelt.
Ezt tudja egy gyógyító kert Budapesttől 12 km-re.
Ne költs rá vagyonokat a boltban.
Kedvező hatású vegyületeket azonosítottak.

Az új kiadványból sok újdonságot megtudhatnak az olvasók a hazai kukoricatermelés helyzetéről.
Az optimális termesztési körülmények közepette csak az Egyiptomból Európába érkező nagy tömegű, olcsó szamóca okozhat problémát a termesztőknek.
A termőföldet úgy kell továbbadnunk, hogy az utánunk jövő generációk is megélhessenek belőle.
A vásárlók részéről ma már alapvető elvárás, hogy szálkamentes a termék, a pikkelyes halak lassan eltűnnek a piacról, élő halat pedig már csak kevesen vásárolnak.
EU mezőgazdasága 2035-ig várhatóan magas termelékenységi szintet tart fenn, ami támogatja a pozitív kereskedelmi teljesítményt, főleg a magas hozzáadott értékű termékek esetében.