Darázsra hasonlító bogarak terjedtek el Európában: nálunk is itt vannak
Segíts kiválasztani a 2025-ös Év beporzóit, a szavazatok beérkezésének határideje: 2025. február 15.
Segíts kiválasztani a 2025-ös Év beporzóit, a szavazatok beérkezésének határideje: 2025. február 15.
Baranya vármegyében is igazolták a parlagfű természetes ellenségének, egy különleges bogárnak a jelenlétét.
Itt a nyár a nyakunkon, ezzel együtt színesedik kertünk élővilága is, nem csoda, ha felbukkannak a legkülönböző fajta bogarak, rovarok is.
Vásárlás során és persze utána is van néhány dolog, amire érdemes figyelni, mert az egészségünk is rámehet, ha óvatlanok vagyunk.
Májustól lehet számítani a nagyméretű, de ártalmatlan tőrösdarazsak megjelenésére.
Súlyos bírságot kockáztat az, aki bántalmazza vagy elpusztítja ezeket az állatokat!
Fontos dolgok derültek ki a parlagfűvel táplálkozó bogár globális terjedését illetően.
Fordulóponthoz érkezhetett a boróka és a tuja kártevői elleni védekezés.
Van, hogy szinte mindenütt beléjük botlunk.
Így vegyük fel a harcot a büdösbogarak ellen!
Egész erdőket képes elpusztítani egy gyorsan terjedő bogár.
Már itt van a rettegett gyomot pusztító bogár.
Új biológiai védekezéssel kísérleteznek magyar kutatók a parlagfű ellen.
Hagyd a káros vegyszereket, készíts olcsó, házi irtószert.
Kettészakadt az ország búzafronton.
Félhetnek a büdösbogarak.
Májustól bárhol és bármikor megjelenhetnek a tőrösdarazsak.
Reszkethetnek a betolakodók.
Ez sok gyümölcstermelőt érinthet.
A pokolból szalajtott ízeltlábút egyedi páncélja tette a tudósok új kedvencévé.
A baromfiállományokban óriási pusztítást végez a madárinfluenza, és különösen aggasztó, hogy egy ideje tejelő tehenekben is jelen van a kór.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.