Ezek most a legjobb mézek Magyarországon: itt a friss toplista
2024-ben is átadták az év kiváló magyar méze verseny díjait a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon.
2024-ben is átadták az év kiváló magyar méze verseny díjait a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon.
Idén remekelt a borsodi Sáppusztai Pálinkafőzde a Nemzeti Pálinkakiválóság Programon.
A 2025-ös évre vonatkozó EPR és DRS díjak mértékei nagyrészt változatlanok maradnak, de új díjkódokat vezettek be az üvegcsomagolások esetében.
Összesen 19 érmet szereztek a magyar kézműves sajtkészítők az idei World Cheese Awards-on.
A magyar tájat megörökítő Homoki Nagy István természetfilm-rendezőre emlékezünk.
Szakmai fórummal egybekötött eseményen díjazta a gazdákat a Kukorica Kör Egyesület.
Fehérbor és vörösbor kategóriájában is a balatoni termelők nyerték el a Magyar Bor Nagydíját 2023-ban.
Harmadszor is megkapta az innovációs elismerést a precíziós gazdálkodásra fókuszáló digitális kiadvány.
Érték és Minőség Nagydíjakat kaptak a Haladás Mezőgazdasági Zrt. GoldenBurg termékei.
Fontos pillanathoz érkezett Közép-Európa borpiaca, eljött a különleges szőlőfajták ideje.
Van tér a magyar kis- és középvállalkozások fejlődésére, de versenyképesebbé kell válniuk.
Az AgroVIR Kft. kapta 2023-ban az Agrár Innovációs Díjat a 31. Magyar Innovációs Nagydíj átadó ünnepségén.
A Syngenta új sárgadinnyéje ezüstérmet kapott a Fruit Logistica Innovációs Nagydíjon.
A Magyar Bor Akadémia 2022-ben Figula Mihályt választotta meg az év bortermelőjének.
Itt vannak a Fruit Logistica 2022 innovációs díjának győztesei!
Átadták a Jánossy Andor-díjat.
Kihirdetésre került az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvény.
Két új tétellel gazdagodott a Mezőgazdasági Múzeum gyűjteménye.
Döntött a Magyar Bor Akadémia.
Ötödik éve tart már a Carassia pezsgők diadalmenete Londonban.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.