Te is gyakran eszel ilyen húst? Akkor jó, ha tudod, mi derült ki róla
Az egészségtelen étrend évi 8 billió dollárral növeli az agrár-élelmezési rendszerek rejtett költségeit.
Az egészségtelen étrend évi 8 billió dollárral növeli az agrár-élelmezési rendszerek rejtett költségeit.
A következő időszakban kiemelt fontosságú lesz élelmiszerpazarlás jelentős csökkentése a magyaroknál.
A fenntartható állattenyésztés nemcsak az ágazat szereplői, de a fogyasztók számára is fontos lesz a jövőben.
A kongói árvák pálmazsizsik lárvákat ettek az alultápláltság legyőzése érdekében.
A Vitafort vezérigazgatója szerint a kontinens népességnövekedése alapvetően formálja át a globális takarmánypiacot is.
Van olyan termelő, aki takarmánybúzát és kukoricát le fogja cserélni szálastakarmányra a szárazság miatt.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
A Föld országainak át kell alakítaniuk a mezőgazdaságukat és élelmiszeriparukat az élhetőbb jövőért.
Hosszú távon környezetünk megóvása és a fenntarthatóság növelése érdekében a biomegoldások jelenthetnek megoldás.
A szakember elmondása szerint az innováció már nem is egy lehetőség, hanem szükség.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
Kelet- és Közép-Európa legnagyobb takarmányozási szimpóziumát rendezték meg november közepén, ahol 40 országból több mint 600 résztvevőt látott vendégül az Agrofeed Kft.
Az elmúlt években ismét élénkülni látszik a mezőgazdasági tőkebefektetések mértéke.
Hazánkban a megvásárolt élelmiszereknek mindössze 10%-a kerül a szemetesbe, míg globálisan az élelmiszerek átlagosan 30%-át pazarolják el.
Gazdaságosabbá és fenntarthatóbbá lehetne tenni az állattenyésztést, ha konyhai hulladékot etetnének a haszonállatokkal.
Az Upside Foods megszerezte az amerikai mezőgazdasági minisztérium jóváhagyását a laboratóriumban előállított húsára.
A német agrárminiszter célja, hogy a biogazdálkodás arányát 2030-ra 30%-ra tornásszák fel.
Évek óta túl alacsony volt az élelmiszerár, a drágulás tulajdonképpen egy ár-újrapozícionálás volt Magyarországon.
Ma már a környezettudatosság egyre több iparágban, tevékenység során kap szerepet, így a borászatban is.
A holland Waterman Onions lehet a világ első 100 százalékban energiasemleges hagymafeldolgozója.
A nehézségek miatt csak közepes termés lett pontyból 2024-ben, a süllő viszont szépen fejlődött.
Több mint egy évig tartó tárgyalások után ismét szállíthatnak baromfitermékeket Amerikába és Kanadába a franciák.
Drónszolgáltatásokat nyújtó vállalkozással erősítette meg kapcsolatát a Széchenyi István Egyetem.
2024 végére meghaladta a 2100 forintot a fizikai dolgozók átlagos órabére Magyarországon.
Az ukrán üvegházi paradicsom ára az elmúlt héten 10%-kal emelkedett a kínálat csökkenése miatt.