Elhagyják az országot ezek a magyar élelmiszerek: itthon alig kellenek?
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
Megjelent a júliusban a társadalmi egyeztetésre bocsátott BM rendelet, amely a közétkeztetés előírásait és a transz-zsírsavakra vonatkozó szabályokat módosítja.
Az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a „Helyi termékek” programsorozat megnyitóján beszélt a hazai...
Átfogó útmutatót készített az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a közétkeztetési ágazat szereplőinek a közbesze...
A közétkeztetésben 2022. január 1-jétől 60 százalékra, 2023. január 1-jétől pedig 80 százalékra kell emelni a hazai termékek arányát, ezt az elvárást...
A közétkeztetésről szóló 676/2020 (XII. 28.) kormányrendelet – amelynek szabályait a 2021. szeptember 1-jét követően megkezdett közbeszerzésekre kell...
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja a kormánynak, hogy a HORECA-szektort érintő gazdaságvédelmi intézkedéseket terjessze ki a HORECA-szekt...
A HoReCa-szektor és a közétkeztetés beszállítóin is segítenének.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összegyűjtötte a veszélyhelyzet kihirdetésével összefüggő, a vendéglátó- és közétkeztető létesítmény...
Húsfeldolgozó kisüzemet avattak Hajdúnánáson.
Mindenkinek hasznára válik, ha helyi termelők termékeit választja.
A célkitűzés az, hogy a hazai közétkeztetésben olyan egészséges, biztonságos és megbízható – főként helyi és bio – alapanyagokból előállított ételek k...
Újabb ismert magyar élelmiszergyártók csatlakoztak a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán (HAMM) elnevezésű programhoz, amelyet az ország legjelentősebb...
10 év alatt csaknem megfeleződött a termőterület, de még nyitott egy piaci rés.
Mintegy 12,6 milliárd forint keretösszeggel jelent meg 2017. február 16-án pályázati felhívás a helyi piacok infrastrukturális fejlesztésére, valamint...
A Vidékfejlesztési Program keretében hamarosan várható "A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére He...
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fontosnak tartja az alapanyagok minőségét a közétkeztetésben, valamint hogy a nagy és közepes méretű magyar cégek mell...
Egy pest megyei közétkeztető cég több konyháján tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI)...
Vendéglátó és közétkeztető szakmai civil szervezeteknek tartott tájékoztatót október 8-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A GHP m...
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
A Nébih figyelmezteti a biomassza-kereskedőket, biomassza-feldolgozókat és az üzemanyag-forgalmazókat.
Égető szükség van termelési hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a talaj állapotának javítására.
A tölgyerdők nagy természeti tőkét jelentenek: szerepük van a faanyagellátásban, a biodiverzitás megőrzésében és a rekreáció biztosításában.