Ne dobd ki a tojáshéjat: itt a trükk, mutatjuk, mire használható
A tojáshéj sokoldalú és környezetbarát felhasználása egyre népszerűbb, már lebomló evőeszközök előállításánál is alkalmazzák.
A tojáshéj sokoldalú és környezetbarát felhasználása egyre népszerűbb, már lebomló evőeszközök előállításánál is alkalmazzák.
A marhabőr a körforgásos gazdálkodásba nagyon jól beilleszthető termék, a bőripar pedig maximálisan megfelel a fenntarthatósági szempontoknak.
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói.
Fél év alatt tűntek el a komposztált zacskók a Humusz és a Greenpeace vizsgálatában.
Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség kísérletében
Tiltakoznak a zöldség-gyümölcs ágazat uniós szakmai szervezetei az EU csomagolásról és csomagolási hulladékról szóló rendelettervezete ellen.
A kutatók szerint a jövőben egy különleges gombafaj válthatja majd ki a műanyagokat.
Itt az idő eloszlatni bioalapú, biológiailag lebomló és komposztálható műanyagokkal kapcsolatos félreértéseket.
2025-től új szabályok vonatkoznak a zöldségek és gyümölcsök csomagolásaira az EU-ban.
Bioalapú, biológiailag lebomló és komposztálható műanyagok rendszere, csomagolási alternatívák
Speciális növényi bevonattal helyettesítenék a zöldségek műanyag-csomagolását.
Komposztálható csomagolóanyagot gyárt az UgrinPack.
A paradicsom lehet az egyik dolog, ami száműzi a műanyagokat.
Nem semmi!
Jövő évtől környezetkímélő csomagolásban lesz kapható a Johnnie Walker.
A SPAR így évi 350 kilogramm műanyagszeméttel kevesebbet fog termelni.
Az alapanyagát itthon is gyárthatnánk
500 év helyett 3 hónap a lebomlási idő.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.