Nagyot változott a liszt és a tojás ára a magyar boltokban: ez vár most rád
Idén karácsonykor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, ha diós vagy mákos bejglit sütne valaki otthon.
Idén karácsonykor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, ha diós vagy mákos bejglit sütne valaki otthon.
Az idei búzatermés nemcsak mennyiségét, minőségét tekintve is elmaradt a várttól, ez pedig a liszt és kenyér árára is hatással van.
A malmok szerint kénytelenek az árakkal versenyezni a jobb búzáért, mások szerint a fogyasztók nem fogadnák el a drágulást.
Nincsenek könnyű helyzetben a malomipar szereplői sem itthon, komoly gondokkal kell szembenézniük.
Már a Nébihnek is jelezték, hogy nem jó lisztek jönnek be, hiszen sok esetben alkalmatlanok az emberi fogyasztásra.
Az ágazatra rálátó szakértők szerint további áremelkedések várhatóak a lisztek és a pékáruk frontján.
A túlélésért küzdenek a hazai malmok, hiába emeltek lisztárat októberben, már ez sem elég.
Hamarosan itt az újabb kenyérdrágulás.
Egész évben magasak maradnak az árak.
Egyre távolabb vagyunk a 3,60-as kenyértől.
Az árstop egyelőre fogja a liszt árát is.
A szakember szerint nem kizárt, hogy még emelkedni fognak az árak.
Félő, nem ez lesz az egyetlen áremelés az ágazatban idén.
Nem lehet tudni, meddig fognak még emelkedni a gabona- és takarmányárak.
A gabonaárak elszállása miatt komoly élelmiszer-drágulás jöhet.
Kevesebb kenyér landol a kukákban, júniusban lehet áremelés.
Az átlagosnál is nagyobb mértékben drágulhatnak idén az élelmiszerek.
Az aratás kezdete óta 20 százalékkal drágult meg az étkezési búza.
Az országban a sárgarépa ára csaknem 3,6-szor magasabb, mint az előző év azonos időszakában.
Világrekord lehet a fogás, amennyiben a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség hivatalosan is elismeri.
Egészséges étrenddel tehetünk legtöbbet az elhízás ellen, már 5 százalékos fogyás is sokat számít.
Korlátozások léptek életbe a magyar vizeken, jó, ha mindenki tudja, meddig tart a tilalmi időszak.
A Budapesti Nagybani Piacon kizárólag import tételek található, áruk folyamatosan emelkedik.