A műhús után ez a következő? Jön a laborban növesztett állati bőr
Egy franciaországi cég most alapjaiban akarja felforgatni a bőrszektort legújabb ötletével.
Egy franciaországi cég most alapjaiban akarja felforgatni a bőrszektort legújabb ötletével.
Kérdések, aggályok övezik a laborhúsok világát, egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés.
Az élelmiszert szállító harmadik országokkal szemben eddig nem látott szigort ígért Várhelyi Olivér biztosjelölt brüsszeli meghallgatásán. Nem támogatták automatikusan, további írásbeli kérdésekre kell válaszolnia.
Hogy lehet növényi alapanyagokból összelegózni állati vér-helyettesítőt a vegán hamburgerpogácsába?
Több szakmai szervezet is tiltakozik a laboratóriumi körülmények között előállított fehérjetermékek ellen.
Két új európai polgári kezdeményezést vett nyilvántartásba az Európai Bizottság.
Állati sejtek tenyésztésével, laboratóriumi környezetben állítják elő a terméket.
A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni a mesterséges húsokkal szemben.
Már véleményezhető a korábban belengetett, laboratóriumi húsok betiltásáról szóló törvénytervezet.
A miniszterelnök évértékelőjében röviden kitért a mezőgazdaság problémáira is.
Egy izraeli cég új laborhús-előállítási módszert fejlesztett ki, amellyel gyorsabban, könnyebben növeszhető műhús.
Három nagy témakör megvitatását szeretné elérni Magyarország uniós elnöksége alatt.
Egyelőre csillagászati áron van a sejtalapú hús, és az sem világos, hogy ki venné meg, ha széles körben kapható lenne.
Ettore Prandinivel, a Coldiretti olasz termelői szervezet elnökével tartott megbeszélést a magyar agrárminiszter.
Komplex javaslattal készül a minisztérium a hagyományok védelmére hivatkozva.
Az olasz parlament elsőként tiltotta be a mesterséges hús gyártását és kereskedelmét.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
Hollandia az Európai Unióban elsőként engedélyezte a laboratóriumban növesztett húsok kóstolását a fogyasztók számára.
Az ázsiai nagyhatalom szeretne a laboratóriumban növesztett húsok egyik legnagyobb előállítójává válni.
Az Upside Foods megszerezte az amerikai mezőgazdasági minisztérium jóváhagyását a laboratóriumban előállított húsára.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.