Ismeretlen terep: jogszabályban tiltaná itthon a műhúst a kormány
Kérdések, aggályok övezik a laborhúsok világát, egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés.
Kérdések, aggályok övezik a laborhúsok világát, egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés.
Az élelmiszert szállító harmadik országokkal szemben eddig nem látott szigort ígért Várhelyi Olivér biztosjelölt brüsszeli meghallgatásán. Nem támogatták automatikusan, további írásbeli kérdésekre kell válaszolnia.
Hogy lehet növényi alapanyagokból összelegózni állati vér-helyettesítőt a vegán hamburgerpogácsába?
Több szakmai szervezet is tiltakozik a laboratóriumi körülmények között előállított fehérjetermékek ellen.
Két új európai polgári kezdeményezést vett nyilvántartásba az Európai Bizottság.
Állati sejtek tenyésztésével, laboratóriumi környezetben állítják elő a terméket.
A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni a mesterséges húsokkal szemben.
Már véleményezhető a korábban belengetett, laboratóriumi húsok betiltásáról szóló törvénytervezet.
A miniszterelnök évértékelőjében röviden kitért a mezőgazdaság problémáira is.
Egy izraeli cég új laborhús-előállítási módszert fejlesztett ki, amellyel gyorsabban, könnyebben növeszhető műhús.
Három nagy témakör megvitatását szeretné elérni Magyarország uniós elnöksége alatt.
Egyelőre csillagászati áron van a sejtalapú hús, és az sem világos, hogy ki venné meg, ha széles körben kapható lenne.
Ettore Prandinivel, a Coldiretti olasz termelői szervezet elnökével tartott megbeszélést a magyar agrárminiszter.
Komplex javaslattal készül a minisztérium a hagyományok védelmére hivatkozva.
Az olasz parlament elsőként tiltotta be a mesterséges hús gyártását és kereskedelmét.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
Hollandia az Európai Unióban elsőként engedélyezte a laboratóriumban növesztett húsok kóstolását a fogyasztók számára.
Az ázsiai nagyhatalom szeretne a laboratóriumban növesztett húsok egyik legnagyobb előállítójává válni.
Az Upside Foods megszerezte az amerikai mezőgazdasági minisztérium jóváhagyását a laboratóriumban előállított húsára.
A tudomány és a technológia jelen állása szerint a csirke a legfenntarthatóbb hús.
Görögország legészakibb részén több napig tartó tüntetéssorozatba kezdtek a termelők.
A zúzmara és az ónos eső kettőse veszélyt jelenthet a fák ágaira és a vezetékekre.
Óriási kihívás a termelők számára a folyamatosan változó és egyre irreálisabb társadalmi igények kielégítése.
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki magáénak akarja a rendkívül értékes anyagot.
A nehézségek miatt csak közepes termés lett pontyból 2024-ben, a süllő viszont szépen fejlődött.