Ez durva: megdöbbentő számok láttak napvilágot a magyar gazdaságról
A legfrissebb adatok szerint 3,4 százalékkal nőtt a magyar háztartások fogyasztása 2023-ban.
A legfrissebb adatok szerint 3,4 százalékkal nőtt a magyar háztartások fogyasztása 2023-ban.
A kis súlyú mezőgazdaság lehet a felmentősereg, amellyel elkerülheti az ország a recessziót.
A mezőgazdaság beruházási teljesítménye az előző két negyedév egyszámjegyű csökkenése után 7,0 százalékkal nőtt.
Létrejött a Fertőző állatbetegségek, antimikrobiális rezisztencia, állatorvosi közegészségügy és élelmiszerlánc-biztonság Nemzeti Laboratóriuma.
Rengeteg volt az épületfejlesztés 2021-ben.
Együttműködési megállapodást kötött a HEPA és az Agrárkamara.
Dr. Nagy István agrárminiszter még januárban hívta fel arra a figyelmet, hogy a hazai agrárium stratégiai szerepét nemcsak a koronavírus-járvány alatt...
Több mozgásteret kapnak az országok az új KAP-ban.
Durván megemelkedett Magyarország Romániába irányuló kivitele.
Bankár szemmel a nemzedékváltás gyakorlatáról.
Az adatkezelés fontosságáról is szó volt az Agrárszektor 2020 Konferencián.
3 százalékkal bővült az agrárium teljesítménye az azt megelőző évhez képest.
A termelékenység és a jövedelmezőség is emelkedett.
Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium.
9 milliárd eurós a tavalyi agrárexport.
Történelmi teljesítménynek nevezte a magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves eredményét a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országos Mezőgazda...
Az agrárium kevésbé érzékeny a gazdasági válságokra/ciklusokra, ezért történhetett, hogy míg a 2008-as válság miatt a nemzetgazdaság többi ágazatának...
Az agrárium a nemzetgazdaság stratégiai jelentõségû ágazata, amelyben a hazai földrajzi adottságoknak köszönhetõen jelentõs potenciál rejlik. Mindez a...
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.