Lehullt a lepel: váratlan dolog derült ki a sörről, ezt tudnod kell
Kilencven éve, 1935. január 24-én került először a boltokba dobozba töltött sör.
Kilencven éve, 1935. január 24-én került először a boltokba dobozba töltött sör.
A Carlsberg dán sörgyár bevétele és működési eredménye is nőtt az idei első fél évben éves összevetésben.
Magyarországon is egyre népszerűbb a tanksör, amelynek Csehországban már komoly hagyománya van.
Nemcsak a fiatalok keresik a különleges ízvilágú kézműves söröket Magyarországon.
Az áremelkedések ellenére is töretlen a kézműves sörök népszerűsége a magyarok körében.
Magyarországon és világszerte reneszánszukat élik a kézműves sörfőzdék és termékeik.
Az alkoholos sör kibocsátása mintegy 7 százalékkal nőtt 2021-hez képest 2022-ben.
Az élelmiszergyártókon kívül más szektorok, mint például a sörgyárak, is keresik a fenntartható megoldásokat.
Egyre népszerűbbek a sörök, különös tekintettel a kézműves sörök a magyar lakosság körében.
Tavaszra csődbe mehet kis magyar sörfőzdék fele, azonban egy váratlan helyről még segítséget kaphatnak.
A magyarországi piacon nincs ok az optimizmusra, ráadásul a szárnyaló infláció sem éppen ösztönzi a fogyasztást.
Robbanásszerű a belföldi sörgyártás fejlődése az elmúlt években, és ez a fogyasztásban is meglátszik.
A kézműves sörökre is rájár a rúd.
A hazai kézműves sörök felfutását elindító szemlét 6 év után szervezik meg újra.
Robbanásszerű áremelkedés jöhet Németországban.
Tisztán árpamalátával készül a megújult Borsodi.
Életjeleket adott a hazai söripar.
A kisüzemi sörfőzdék 10 százalékra növelnék a piaci részesedésüket.
2021-ben másodszor szüreteltek komlót Kastélyosdombón.
Meglepően alakult a Félegyházi Sörműhely első éve.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.