Újra kell gondolni a szőlővédelmet (x)
Bár még mindig a lisztharmat a szőlő leggyakoribb károsítója hazánkban, az utóbbi évek időjárása felhívta a figyelmet arra, hogy a másik két betegség,...
Bár még mindig a lisztharmat a szőlő leggyakoribb károsítója hazánkban, az utóbbi évek időjárása felhívta a figyelmet arra, hogy a másik két betegség,...
A BASF Hungária Kft. munkatársai ma délelőtt a Tolnai és a Szekszárdi borvidéken is megtalálták a lisztharmat-fertőzés tüneteit.
A korai kitavaszodásnak köszönhetően március végén országszerte megkezdődött a rügyfakadás szőlőinkben. Mivel az április eleji időjárás szokatlanul me...
Az elmúlt hetek csapadékos időjárásának hatására szürkepenész fertőzések alakultak ki országszerte. A fertőzések nem csak a tömött fürtű fajtákat érin...
A bogyókötődés elején járunk a szőlőben. Ebben a fenológiai állapotban mind a lombozat, mind a fürtök nagyon fogékonyak a fő szőlőbetegségekre - a lis...
Hogyan ismerhető fel a lisztharmat-fertőzés? Lesz-e idén járvány? Látszanak-e már a peronoszpóra első jelei? A BASF 2016. május 18-án készült videójáb...
A növényvédelemben minden szezon más és más. Ezért, amellett, hogy jól átgondolt, nagy biztonságot nyújtó szőlővédelmi technológiát használunk, folyam...
A csemegeszőlő a legkedveltebb gyümölcsünk egyike. Az étkezési szőlő érési ideje augusztus első napjaitól kezdődik, ami kitart október közepéig, végéi...
A borászatban világszerte keresik azokat az új megoldásokat, amelyek a szőlő gazdaságosabb, könnyebb, jobb minőségben történő feldolgozását teszik leh...
A szőlőlegkisebb károsítói a fonálférgek után az atkaalakúak rendjébe tartozó fitofág atkák. Az 1. táblázatban találhatóak a legfontosabbak, melyek ká...
A növényi részek szürkepenészes rothadásának és az aszusodó szőlőfürtök nemespenészének okozója egyaránt a Botytis cinerea. Ez a mikrogomba kozmopolit...
Minden csupa fehér a Mecsek csúcsán, de már nem sokáig tart a téli mesevilág, csütörtöktől jön az enyhülés.
Túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös lesz az idő, legfeljebb estétől délnyugaton fordulhatnak elő kisebb szakadozások
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Második alkalommal díjazta a legjobb gazdákat a Kukorica Kör Egyesület 2025 január 16-án.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.