Itt a figyelmeztetés: fertőzött lehet a fúrt kutak vize Magyarországon
A szeptember végi árvíz következtében baktériumok juthattak a vízbe, így fertőtleníteni kell azt.
A szeptember végi árvíz következtében baktériumok juthattak a vízbe, így fertőtleníteni kell azt.
A magas hőmérséklet életkortól függetlenül megviseli az egészségesek szervezetét is.
A különböző vízfajták közül a szénsavmentes vizek fogyasztása a legnépszerűbb, regionális különbségek nélkül.
A kiskérődzők pestise a juhok és a kecskék vírus okozta, heveny, lázas általános tünetekkel és gyulladással járó betegsége.
Nagyon fontos, hogy a jelenlegi száraz és forró időszakban mindenki odafigyeljen a vízfogyasztására.
A légkondi használata során mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy a kinti és a benti hőmérséklet közötti különbség semmiképp se haladja meg a 10°C-ot.
Az uniós ügynökség szerint az Európában tapasztalható éghajlati kockázatok sürgős fellépést igényelnek.
Nagyjából 10 milliárd lesz 2050-re a Föld népessége, akkorra az emberiség fele vízhiányos régiókban fog élni.
A magyar ásványvizek garantáltan jó minőségűek, függetlenül attól, hogy szénsavasak, vagy mentesek-e.
A kerti úszómedencék és az öntözött gyepek is súlyosbítják a városok vízkrízisét.
Az egészséges ivóvízhez való hozzájutás mostanra már Magyarországon is problémát jelent.
A demográfia, a klíma és történelem, az energia volt a téma Áder János új podcastjában.
A magyar fiatalok több mint háromnegyede szerint egészen biztos, hogy ki fogunk fogyni az ivóvízből.
Egy spanyol start-up vállalkozás teheti hatékonyabbá és gazdaságosabbá az öntözéses gazdálkodást.
Figyelmeztetik a lakosságot.
Péntek éjfélig tart a hőségriadó.
Ez hatalmas lépést jelenthet.
Ismét tarolt a gyilkos kór.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.