Itt az új tojás, ami eláraszthatja a boltokat? Nem is hinnéd, miből készül
Egyre nagyobb teret nyernek a növényi alapú alternatívák: a madárinfluenza és a fenntarthatóság iránti igény új lendületet ad a piacnak.
Egyre nagyobb teret nyernek a növényi alapú alternatívák: a madárinfluenza és a fenntarthatóság iránti igény új lendületet ad a piacnak.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.
Egy idei felmérés szerint olaszok 7,2%-a vallja magát vegetáriánusnak, míg 2023-ban ez az arány 4,2% volt.
Az Egyesült Királyság vonzó piac lehet a laboratóriumban készülő húsok számára, mivel itt sokan táplálkoznak a vegán, vegetáriánus és flexitáriánus étrend szerint.
Hogy lehet növényi alapanyagokból összelegózni állati vér-helyettesítőt a vegán hamburgerpogácsába?
A húsipar világszerte nem visszaszorulást, hanem növekedést mutat, annak ellenére, hogy egyre többen választják a húsmentes étrendet.
A felnőtt lakosság közel hetven százaléka küzd laktózzal kapcsolatos intoleranciában.
Németországban széles piaca van a növényi alapú élelmiszereknek, de a nagyarányú vegetáriánus népesség még többet szeretne.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
Ez durva!
Húsmentes élet a Föld jövőjéért?
Ez mellbevágó lehet!
A jövő élelmiszereiben rejlő veszélyeket és lehetőségeket vizsgálja a FAO.
Hiába lerágott csont, sok mindent nem tudunk a húsról és a vegánságról.
A vegánoknak vagy a húsfogyasztóknak van igaza?
Olcsók, finomak és nagyon egészségesek.
A "műhús" a jövő étele, vagy csak átverés?

A napokban kihirdetett törvénymódosítás több, a vadgazdálkodással foglalkozó jogszabályt is érintett.
A zöldségfélék termőterülete 2025-ben 44,2 ezer hektárra csökkent, ami 7,2 százalékos visszaesést jelentett egy év alatt, két év alatt pedig közel 50 százalékos csökkenést.
A szálló por miatt egészségtelenné vált a levegő minősége az ország keleti részén.
Szakértők szerint Brazília 2025-ben a világ harmadik legnagyobb sertéshús-exportőrévé válhat.
A közeljövőben jelentősen át fog alakulni az uniós zöldségek és gyümölcsök piaca.