2024. április 25. csütörtök Márk

Magyar sikerek a 25. jubileumi Biofach-on

Agro Napló
Ismét magyar bor kapta az aranyérmet a Biofachon. Az Orvina Kft. 2010-es évjáratú Tokaji Zeta borkülönlegessége bizonyult a legjobbnak. Magyarországot Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte idén Nürnbergben a BioFach nemzetközi biotermék vásáron, ahol közel 90 ezer m2-en, több mint 80 ország, 2500 kiállítója van jelen, a látogatók száma a tavalyi évekhez megszokottan, több tízezer főre becsülhető.

A helyettes államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a gazdasági kapcsolatok ápolására és a magyar üzleti pozíciók erősítésére is egyaránt alkalmas ez a világvásár.  Aláhúzta, komoly fórumot jelent a magyar termékek népszerűsítése szempontjából is, hiszen mintegy 1000 médiaképviselő van jelen 36 országból.

A magyar standok esztétikumát és egységességét erősítette a nemzeti trikolor, illetve, hogy szisztematikusan fellelhetőek voltak az országimázst építő autentikus magyar hagyományok is – emelte ki Tóth Katalin.

A magyar és nemzetközi bioágazat szereplőinek elkötelezettsége és együttműködési készsége kiváló lehetőségeket nyit meg az agrárium ezen szektora részére, növelve így a teljes gazdaság hatékonyságát és diverzifikációját- szögezte le a helyettes államtitkár.

A 16 magyar kiállító 100 m2-en, közel 500 terméket mutatott be. Többek között feldolgozott gabonatermékeket, gyógynövény szárítmányokat, bioborokat és biokozmetikumokat.

A biotermékek világvásárát minden évben megrendezik, nemcsak Németországban, de a világ más országaiban is, többek között az USA-ban, és Japánban. Az első kiállítást 1990-ben tartották 197 kiállítóval Ludwigshafenben. Nürnbergben 1999 óta tartják a rendezvényt, amely mellett 2007 óta párhuzamosan fut a Vivaness, a natúrkozmetikumok és wellness termékek legnagyobb eseménye.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gardenexpót szerveznek Somogyban

Gardenexpót szerveznek Somogyban

Partnerségi nyilatkozatot írt alá január 17-én Kaposváron a Marcali Gardenexpo lebonyolításával kapcsolatban Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés e...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!