MENÜ

Az amerikai piaccal ismerkedtek magyar agrár startupok

Hírek > Gazdaság

Amerikai befektetési szakértők előtt mutatkozott be öt magyar agrár-innovációs vállalkozás, startup – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agro Naplóval.

A minőségi tej fogyasztására hívják fel a figyelmet a Szent István Egyetem kutatói

Hírek > Állattenyésztés

A Nemzetközi Tejszövetség 1957 óta minden év május utolsó keddjén – idén május 26-án – tartja a tej világnapját. Az egészséges táplálkozás alapvető részei a tej és a tejtermékek fogyasztása. Sajnálatos módon a hazai egy főre vetített átlagos éves tejfogyasztás lényegesen alacsonyabb, mint az Európai Unió állampolgárai által elfogyasztott tej és tejtermékek. A hazai tejfogyasztás növelése, valamint a minőségi tejtermelés és tej...

Már csak néhány napig lehet beadni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallásokat

Hírek > Gazdaság

Elérkezett az élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallások beadásának utolsó hete figyelmezteti az érintetteket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Steyr traktorok a jövő agrárszakembereinek képzésében

Partnereink hírei > X

A több, mint 70 éves traktorgyártási múlttal rendelkező Steyr Traktoren immár nem csak a mindennapi szántóföldi tevékenységek során nélkülözhetetlen társ a gazdálkodók életében, de ezentúl a jövő agrárgenerációjának képzésében is vezető szerepet tölt be. 

Mit tapasztaltak idén tavasszal a no-till gazdák?

Partnereink hírei > X

A 2020-as év eddig alaposan próbára teszi a gazdatársakat: a száraz ősz, a járványhelyzet miatti bizonytalanságok és a csapadék nélküli április-május sok partnerünknek okoz fejfájást. A talajmegújító mezőgazdaságot mint rendszert 5 éve népszerűsítjük a Kárpát-medencében, és egyértelmű, hogy az idei volt a legnehezebb évkezdés.

Nem mindegy, hogy mit, és mikor juttatunk ki…avagy hatékonyság YaraVita módra!

Partnereink hírei > X

A mögöttünk lévő tavaszi időjárás alapján elmondhatjuk, hogy a lombtrágyázás szerepe egyre jelentősebb: a kevés csapadék eredményeként a tápanyagok talajból való felvehetősége korlátozott, ezért szükség van az okszerű és hatékony levéltrágyák alkalmazására.