2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Nemzetközi fókuszban a Nemzeti Borkiválóság Program

Agro Napló
Kiss Eliza kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos Marius Berlemannal, a világ legnagyobb borászati szakvásárának, a PROWEIN-nak a vezetőjével tárgyalt.

A megbeszélésen áttekintették a magyar borágazat aktuális helyzetét, a strukturális változásokat és beszélgettek a magyar bor kitörési lehetőségeiről. Megállapodtak abban, hogy előkészítenek egy kölcsönös előnyökön alapuló gyakornoki programot, amelynek keretében a Prowein csapatában néhány, a bor iránt érdeklődő magyar fiatalnak lehetősége lesz a világ legnagyobb borszakvásárának munkájába bepillantani.

A Nemzeti Borkiválóság Program arculatát méltatta Marius Berlemann, és kifejtette, hogy az elmúlt öt évben a Wines of Hungary – Borkiválóság arculat egy jól felépített, vizuálisan is felismerhető, attraktív és egyértelműen beazonosítható brand lett. Kiemelte, hogy Magyarországot fontos partnernek tekinti, amely hosszú ideje megbízhatóan részt vesz a Proweinon, ezért mindent megtesz azért, hogy a jövőben még szélesebb megjelenési felületet és több lehetőséget biztosítson számunkra.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kiváló évjárat lesz az idei

Kiváló évjárat lesz az idei

A vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiemelkedő évjárat lesz az idei – mondta a Világgazdaságnak Légli Ottó, a Hegyközség...

Növekszik a hazai borkészlet

Növekszik a hazai borkészlet

Az Európai Unió bortermelése a nemzetközi állománynak több mint hatvan százalékát tette ki az előző évben – idézte az Agrárgazdasági Kutató Intézet je...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?