Cambridge henger, a talajművelés specialistája

Agro Napló
Az OMIKRON Kft. 1991-ben alakult magyar családi vállalkozás. Cégünk a Kecskemét melletti Hetényegyházán található. Tevékenységi körünk a Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági gépgyártás.

E hagyományt szeretné az OMIKRON a következő szlogen iránymutatásával tovább folytatni:


 

Ma már szinte minden gazdálkodó tudja, hogy az OMIKRON széles termékskálája jó lehetőséget biztosít az alkalmazott technológiájuk kedvező bővítésére. A cég termékcsaládja és annak folyamatos fejlesztése biztosítja a termelőhelyi adottságokhoz, a szélsőséges időjárási tényezőkhöz, és a birtokméretekhez történő gépválasztás lehetőségét.

Cégünk saját minőségbiztosítási technológia alapján végzi tevékenységét. Ez a magas minőségi követelmény az alapanyag-választástól a késztermék kibocsátásig jellemzi gyártmányainkat. A modern gyártástechnológiai elemek közül kiemelkedik a festési technológia, amelynek lényege az elektrosztatikus porbeégetés. A magyar mezőgépgyártásban egyedinek mondható eljárással magas felületi védelem és esztétikus megjelenés jellemzi gépeinket.

A Cambridge hengercsaládot sokéves mezőgazdasági gépgyártói és üzemeltetői gyakorlat alapján fejlesztettük ki. A művelő elemeket a legnevesebb, nagy múltú nyugat-európai gyártóktól szerezzük be.

A hengercsalád többféle hengertípust magába foglaló gép. Kombinált magágykészítő hengereink 5,2 és 9,3 m közötti munkaszélességben, simítóval illetve simító nélküli kivitelben készülnek. 

• A váz 3 részre osztott, a szélső tagok az elfordítás után becsukódnak, a szállítási szélesség megengedett mértékének betarthatósága miatt. 

• Legfontosabb szerepe a rögtörés, valamint a szántás utáni talajelmunkálás. Tavaszi vetés után a henger használatával optimális körülményeket tudunk kialakítani a mag fejlődéséhez. A hátramaradó laza talajréteg megakadályozza a hirtelen esők utáni talajcserepesedést. 

• A gép alkalmas az őszi vetésű növények tavaszi hengerezésére, talajfelfagyások kezelésére, a növényállomány fejlődésének felgyorsítására. 

• A henger használatával kiváló rögtörő hatást és egyenletes felszínt tudunk elérni. 

• A gép egy menetben összetett talajmunkát végez. 

• A hidraulikusan állítható simítók a szántási egyenetlenséget elmunkálják, és egyben aprítják. A simítóba szerelt merevítő rúd segítségével tökéletesen elmunkált felületet kapunk. Ha eltávolítjuk a rudazatot a simítólapok egymástól függetlenül tudnak mozogni, így nagyobb mennyiségű tarlómaradvány vagy nedvesebb viszonyok esetén is megfelelő eredményt tudunk elérni. 

• A sorban szerelt rögtörő hengerek a rögöket tovább aprítják, biztosítják a tömör magágy alapot és a levegős, laza felső magtakaró réteget. Ezáltal tökéletes és egyenletes lesz a kelés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Horsch újdonságok

Horsch újdonságok

A nyár közepén a magyar újságíróknak – köztük az Agro Napló munkatársának is – és a nemzetközi sajtó más képviselőinek is bemutatták a Horsch Agritech...

Jubilál a Dal-Bo MaxiCut aprítóhenger

Jubilál a Dal-Bo MaxiCut aprítóhenger

Forradalmian új szárzúzási módszert mutatott be 10 évvel ezelőtt a dán Dal-Bo gyár a MaxiCut aprítóhengerrel. Az évtized alatt összegyűjtött termelői...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!