AGRITECO - EGY OLCSÓ, MEGBÍZHATÓ MOBIL GABONASZÁRÍTÓ - A TÖRTÉNET FOLYTATÓDIK

Agro Napló
Nedves gabonát olcsón eladni a kombájntól? Bérben száríttatni drágán, esetleg kétes elszámolással? Ezentúl mindezekre már nem lesz szükség!

A Pannonagri Kft. kisebb volumenben termelő gazdák részére is megfizethető szárítógépet, komplett szárítási technológiát kínál, és ehhez hozzárendeli a kedvező, költségkímélő finanszírozást is. Hogyan lehetséges mindez? Török-magyar együttmûködéssel, amelynek keretén belül a szárítóberendezés mechanikai részei, azaz a „hardware” Törökországban készülnek, tekintettel arra, hogy a gyártás hasonlóan alacsony költséggel Magyarországon nem volna lehetséges. A „software”, azaz az égőfej, az elektromos rendszer és berendezés szabályozása magyarországi termék, tehát a szárító lelke hazánkban készül. A gép mûszaki adataival tökéletesen tisztában vagyunk és ezekért a teljesítményekért 100 %-os garanciát tudunk vállalni, hiszen 2012-ben egy Agriteco típusú szárítóval, amelynek befogadó képessége 18 t, égőfejének teljesítménye 2000 kW, 15 kW-os fûtőventilátorral és 11 kW-os hûtőventilátorral van felszerelve, közel 3000 t kukoricát szárítottunk le Egyházashollóson. Ez a település Vasvár közelében van, közvetlenül a Rába folyó partján, ahol a mikroklíma annyira párás, nedves, hogy a tavalyi extrém módon száraz évben is takarítottak be kukoricát 30 % nedvességtartalommal. A gépet „szárítót próbáló” körülmények között tudtuk kipróbálni, tesztelni, nyúzópróbának alávetni, amely során egy nappali 10 órás mûszakban 4 db 24 tonnás kamiont tudtunk megtölteni száraz kukoricával. A szárítószekrényben végzett mérések tanúsága szerint általában 22%-ról 12%-ra történő vízelvonás mellett. A standard 25%-ról 15%-ra történő átszámítás szerint a berendezés teljesítménye kukoricában meghaladja a 10 tonnát, de minimum 10 t teljesítményt nehéz vízleadású hibrideknél is garantálni tudunk.



Egyházashollóson az Agriteco szárítóberendezés elő- és utótisztító nélkül mûködött, mivel ezek beszerzésére a megrendelőknek már nem volt anyagi kerete. Mindazonáltal a feladatot megoldottuk, az ilyen módon leszállított kukorica megtisztítása a kitárolás során történik majd meg. Egy ilyen berendezést 20 M Ft+áfa áron tudunk szállítani. Tekintettel a magyarországi összeszerelésre és a gép mûszaki tartalmának magas magyar gyártású hányadára, ezt az árat az € vagy USD árfolyamának változása sem befolyásolja. Kedvező lízinglehetőséget is kínálunk: a 20 M Ft-os vételárból 4 M Ft önerő befizetése és az áfa visszaforgatása mellett 3 éves törlesztés során mindösszesen 23 M Ft lesz, ami elviselhető finanszírozási költséget jelent. Komoly érdeklődés esetén ügyfeleinket május hónaptól szeretettel várjuk tatai telephelyünkön, ahol a gép sorozatban történő összeszerelése történik majd, mert Magyarországon kívül egyéb európai piacokra is szállítani fogunk. A gép alkatrészeinek minőségéről, az összeszerelés precizitásáról a helyszínen személyesen is meggyőződhetnek.



Tehát ne adják el olcsón a nedves gabonát, ne száríttassanak drágán, bérben! Saját szárítókapacitás létrehozása elviselhető, gyorsan megtérülő költséggel most már kisebb területen dolgozó gazdák részére is elérhető.

 



Petróczy László

06-30/956-3034


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!